Yoğun kar tatili de beraberinde getirdi. Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Pülümür ve Ovacık ve Nazimiye ilçelerimizde eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Engelli ve hamile kamu personeli de aynı gün idari izinli sayılacaktır” denildi.

BİTLİS

Bitlis'te akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kar kalınlığının kent merkezinde 15 santimetreye ulaşması üzerine, il merkezi ve merkeze bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullar yarın için bir gün süreyle tatil edildi.

Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile vatandaşların da izinli sayılacağı belirtildi.

TATVAN'DA DA EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Bitlis'te yaşamı olumsuz etkileyen yoğun kar yağışı nedeniyle Tatvan ilçesinde de eğitime yarın 1 gün süreyle ara verildiği duyuruldu.

BİNGÖL

Bingöl’de etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ve 7 ilçedeki okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Devam eden yoğun kar yağışı ve ulaşımda yaşanabilecek muhtemel aksamalara bağlı olarak ilimiz genelindeki (merkez ve 7 ilçe) resmi ve özel eğitim kurumlarında 10.01.2022 Pazartesi günü eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Kamuda çalışan engelli ve hamile personel de aynı gün idari izinli sayılacaktır” denildi. (İHA/DHA)

[old_news_related_template title="Meteoroloji'den hava durumu açıklaması! İstanbul ve Ankara'ya kar geliyor" desc="Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerine düşecek. Salı günü için yurt genelinde yağış beklenirken, Meteoroloji başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Çarşamba günü birçok ile kar yağışı uyarısında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/09/iecrop/kar_16_9_1641745202.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/meteorolojiden-hava-durumu-aciklamasi-istanbul-ve-ankaraya-kar-geliyor-6877610/"]