Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Öğretmenlerimizin 60 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürdük. Türk eğitim tarihinde ilk kez öğretmenlik statüsünü güçlendirme yanında öğretmenlerimize önemli avantajlar getiren bu düzenlemenin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde öğretmenler ve eğitim yöneticileri ile iftar programında konuştu.

"BİRÇOK KARDEŞİMİZİ HAKKA UĞURLADIK"

Eğitim camiasıyla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Erdoğan, Ramazan ayının son 2 yıldır pandemi gölgesinde geçtiğini belirterek şunları söyledi;

*Yarın bir haftayı yakalıyoruz. Çok çok ihtişam dolu bir Ramazan ayıyla iç içeyiz. Hep birlikte milletimiz, İslam dünyası ve tüm insanlık için barışa, huzura vesile olmasını diliyorum. Son iki yıldır korona virüs sebebiyle Ramazanlarımız buruk geçti.

*Aralarında değerli öğretmenlerimizin de olduğu birçok kardeşimizi hakka uğurladık. Zorlu bir dönemi geride bıraktık. Salgın sürecinde toplumumuzun tüm kesimleri gibi öğretmen ve öğrencilerimiz de alışık olmadıkları günler yaşadılar.

"OKULLARIMIZIN KAPISINI AÇIK TUTMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"

*Gerek yüz yüze gerek çevrimiçi olarak eğitim faaliyetlerini aksatmadan devam ettirdik. Mili Eğitim Bakanımıza, MEB mensuplarımıza şahsım, milletim adına çok teşekkür ediyorum.

*2021-2022 eğitim öğretim yılının 4’te üçünü okullarımızı açık tutma başarısı göstererek tamamlamış bulunuyoruz. Son eğitim öğretim gününe kadar okullarımızın kapısını açık tutmayı sürdüreceğiz.

"ELİ ÖPÜLESİ İNSANLARDIR"

Öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çeken Erdoğan, şunları kaydetti;

"Öğretmenlerimizi maarif davamızın sancaktarları, eğitim öğretimimizin kilit taşları olarak görüyoruz. Öğretmenlerimiz aynı zamanda millet olarak geleceğimizi emanet etiğimiz eli öpülesi insanlardır. Öğretmenlerimizin mesleklerini huzuru kalp ile yapabilmeleri için 20 yıldır yoğun çaba harcıyoruz."

"YÜZDE 75’İ BİZİM DÖNEMİMİZDE ATANDI"

Eğitim imkanlarının geçmişle mukayese edilemeyecek standartlara kavuşturulduğunu ifade den Erdoğan, ”Öğrenmeyi zorlaştıran kalabalık sınıflara son verdik. Öğretmenlerimizin yüzde 75’i bizim dönemimizde atandı. Bu atamalar ve derslikler sayısında, Türkiye öğretmen başına düşen öğrenci sayısında OECD ortalamasını yakaladı. Öğrenci sayısı en çok artan ülke olmamıza rağmen bu başarıyı elde ettik" dedi.

"GÖZLE GÖRÜLÜR İLERLEME KAYDETTİK"

Okulların birçok alanda iyileştirildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Okullarımız birbiri ile yarışıyorlar, bunlara aynen devam edeceğiz. İstiyoruz ki bu tür salonlardan her branşta çok güçlü sportmen öğrenciler yetiştirelim. Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi'yle 16 bin 361 yeni kütüphane inşa ettik. Derslerin daha verimli işlenebilmesini temin etmek için etkileşimli tahtalar kurduk. Yeni atamaların ve artan derslik sayısının yanı sıra öğretmenlerimizin mali ve özlük haklarında gözle görülür ilerleme kaydettik" diye konuştu.

"60 YILLIK HAYALİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜK"

Türkiye'nin öğretmen maaşlarını en çok iyileştiren ülke olduğunu belirten Erdoğan, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun önemine değinerek, "Öğretmenlik mesleği gibi mukaddes bir vazifede kariyer hedefi ve basamaklarının olmaması önemli bir eksikti. Öğretmenlerimizin 60 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürdük. Türk eğitim tarihinde ilk kez öğretmenlik statüsünü güçlendirme yanında öğretmenlerimize önemli avantajlar getiren bu düzenlemenin hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

YİNE SOSYAL MEDYAYI HEDEF ALDI

Erdoğan, " Manevi boyutu eksik bir kalkınma nasıl bizi felakete sürüklerse manevi yönü ihmal edilmiş bir eğitim de toplumumuzu ifsat edecektir. Sosyal medya mecralarının da yaygınlaşması ile birlikte evlatlarımızın yabancı kültürlerin daha çok etkisine girdiğini görüyoruz. Öğretmene karşı en küçük saygısızlığa dahi müsamaha göstermeyen bir milletin çocuklarının da aynı değerlerle büyümesi, yetişmesi, davranması gerekir. Son günlerde şahit olduğumuz kimi müessif hadiseler millet olarak bu konuda daha fazla hassasiyet göstermemiz gerektiğini ortaya koyuyor." dedi.

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Yeni bir safhaya geçiyoruz" desc="AKP milletvekilleriyle buluşma programında konuşan Erdoğan, 'Yüksek enflasyon sadece bizim sorunumuz değil. Avrupa ülkelerinin çoğu bizden vahim durumla karşı karşıyalar. Şimdi yeni bir safhaya geçiyoruz. Ana hedefimiz, enflasyon ve fahiş fiyatla, gerileyen alım güçlerini eskisinin de üzerine çıkarmaktır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/06/iecrop/erdogan-reuters_16_9_1612892208-880x495-1_16_9_1649259216.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/erdogan-yuksek-enflasyon-sadece-bizim-sorunumuz-degil-7058479/"]

[old_news_related_template title="Akşener'den Erdoğan'a 'şifalı karışım' göndermesi" desc="İzmir'deki vatandaşa seslenen İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın verdiği tarife göndermede bulunarak, 'Her bir vatandaşın o şifalı karışımı yemesi için senin imkan sağlama görevin var muhterem. Sen onu yerine getiriyor musun? Hayır' ifadelerini kullandı. Akşener, Erdoğan'ın tarifini verdiği karışımın içinde bulunan Medine hurmasının fiyatını sosyal medyadan göstererek tepkisini belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/07/iecrop/aksener-2_16_9_1649340907.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/aksenerden-sert-sozler-esas-haram-zikkimi-sandikta-yapacagiz-7060563/"]