Olay, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 25 Aralık’ta Gaziantep’teki toplu açılış töreni sırasında meydana geldi.

Erdoğan, açılış sırasında Gaziantep Üniversitesi’ne canlı bağlantı yaparak tören yerindeki AKP Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ile konuştu.

image small

Bakbak, Erdoğan’a “Gazi şehrimize hoş geldiniz Sayın Cumhurbaşkanım” dedikten sonra Çocuk Hastanesi ile ilgili kısa bir bilgi verdi.

Bu sırada, Erdoğan yanındaki Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e doğru eğilerek, “Rektörden şikayetçi misiniz?” diye sordu.

"TAM BİR DELİ"

Şahin de Erdoğan’ın sorusuna, “Çok kötü, çok kötü” diye cevap verirken Cumhurbaşkanı yeniden araya girerek, “Öyle mi?” diye ikinci soruyu yöneltti. Şahin de, “Tam bir deli” dedi.

O HASTANENİN ÇATISI ÇÖKTÜ

Açılış sırasında açık olan mikrofona yansıyan bu konuşma daha sonra sosyal medya hesabından paylaşılınca birçok yazılı ve görsel basın organına yansıdı.

image small

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını yaptığı ve Özaydın döneminde yapılan, Çocuk Hastanesi’ni Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne bağlayan tüp geçidin çatısında çökme meydana geldi. Bu çökme de vatandaşların tepkisine yol açtı.

image small

ADI GÜNDEMDEN DÜŞMEDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şikayet ettiği Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Arif Özaydın’ın adı olumsuz haberlerle kamuoyunda duyuldu.

İlahiyat Fakültesi öğrencilerine mezuniyet töreni sırasında, “Bırakın bu işleri, gelin ticarete atılın” çağrısı yaptığı için şimşekleri üzerine çeken Özaydın’ın, iki kitabında intihal olduğu için YÖK’e şikayet edildiği ve hakkında inceleme başlatıldığı öğrenildi.

MOBBİNG İDDİASIYLA CİMER VE YÖK’E ŞİKAYET EDİLDİ

Adını dünya tıp literatürüne yazdıran 5 Türk hekimden birisi olan Doç. Dr. Sedat Işıkay’a mobbing uyguladığı gerekçesiyle CİMER ve YÖK’e şikayet edilen Özaydın, 9 dekanı istifa ettirdiği, Turizm Uygulama Oteli adına alınan mobilya ve tefrişatı lojmanında kullandığı, doğrudan temin yoluyla çok sayıda ihale verdiği gibi iddialarla gündeme gelmişti.

Özaydın, son dönemde ise “Üniversiteye okey salonu, nohutçu dükkanı açacağım” şeklindeki açıklamaları nedeniyle “Üniversiteler okey oynama yeri mi?” şeklindeki tepkilerin hedefi olmuştu.

[old_news_related_template title="Fatma Şahin böyle şikayet etti: Kan kusup, kızılcık şerbeti içiyorum" desc="AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, rant iddialarıyla gündeme gelen AKP’li Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yönetimindeki belediyesinin söz konusu imar düzenlemesini, “Kan kusup, kızılcık şerbeti içiyorum. Biz para harcıyoruz, para ilçe belediyesine gidiyor. Şehir zarar görmesin diye ses çıkarmıyorum. Bilgiyi size teslim ediyorum” diye şikayet etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/10/iecrop/sahin_16_9_1641829440.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/fatma-sahin-de-akpdeki-ranta-isyan-etti-kan-kusup-kizilcik-serbeti-iciyorum-6879768/"]

[old_news_related_template title="Almanya'da Erdoğan çatlağı oluştu: Koalisyon ortağından eleştiri geldi" desc="Almanya'da geçen yıl yapılan seçimlerden sonra uzun müzakereler eşliğinde kurulan koalisyon hükümetinde Erdoğan çatlağı yaşanıyor..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/23/iecrop/erdogan-retuers1_16_9_1642936386.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/almanyada-erdogan-catlagi-olustu-koalisyon-ortagindan-elestiri-geldi-6906739/"]