Tunceli'de Munzur Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Gülistan Doku 5 Ocak 2020'de kaybolmuş ve iki yıldır kendisinden haber alınamamıştı.

Olay üzerine Doku ailesi Tunceli'de günlerce adalet arayışını dile getirmiş, Ankara'da CHP, İYİ Parti ve HDP gruplarını ziyaret etmiş, Adalet Bakanlığı önünde eylem yapmıştı.

Aile avukatı Ali Çimen de Gülistan Doku’nun kaybolmasına ilişkin aile avukatı Ali Çimen, baş şüpheli Zeynal Abarakov için yakalanma talebinde bulunmuştu.

ŞÜPHELİ ALANYA'DA GÖZALTINA ALINDI

Tunceli Cumhuriyet başsavcılığı, üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun kaybolmadan önce son görüşen kişi olduğu belirtilen Zeynal Abarakov’u, talimatla Antalya'nın Alanya ilçesinde gözaltına aldırdı.

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen Zeynal Abarakov'un ifadesinin, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden, soruşturmanın yürütüldüğü Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca alındığı öğrenildi.

'İÇİMİZE AZ DA OLSA BİR SU SERPİLDİ'

Zeynel Abrakov'nın Alanya'da gözaltına alındığını ve Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca SEGBİS üzerinden ifadesinin alındığını öğrenen ablası Aygül Doku, Tunceli Adliyesi önüne geldi. İçlerine az da olsa bir su serpildiğini belirten Doku, "Biz 800 gündür Gülistan'ı arıyoruz. 800 gündür Zeynel Abrakov'nın yakalanıp sorgulanmasını ve etkin bir soruşturma istiyorduk. Bunun için kapısına başvurmadığımız kimse kalmadı. Şu anda Zeynel Abrakov gözaltına alındı.

Başsavcı ifadesini alıyor. Biz de merakla bekliyoruz. Yaklaşık 2 yıldır Gülistan'ı arıyoruz. İçimize az da olsa bir su serpildi. Zeynel Abrakov'un artık tutuklanmasını ve bu olayın çözümlenmesini istiyoruz. Biz 'Gülistan'ımıza ne oldu?' sorusunun cevabını arıyoruz ve kızımıza bu karanlığı yaşatanların cezasını almasını istiyoruz. Kardeşimin sesi olan herkese de minnettar olduğumuzu söylemek istiyorum" dedi.

ADLİ KONTROLLE SERBEST

Zeynel Abrakov, Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadesine başvurulan Zeynel A., adli kontrolle serbest bırakıldı.

[old_news_related_template title="İçişleri Bakanı Soylu'dan 'Gülistan Doku' açıklaması" desc="İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 5 Ocak 2020'den bu yana haber alınamayan, üniversite öğrencisi Gülistan Doku'ya ilişkin yaptığı açıklamaları “ölüm üzerinden istismar” şeklinde niteleyerek, “Gülistan Doku’nun 261 gün süren söz konusu arama çalışmalarına; 97 su altı ve su üstü kurtarma ekibi, 545 personel, 101 araç, 45 bot, 14 row, 6 drone, 7 sonar, 3 köpekli arama ekibi katılmıştır” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/23/iecrop/soylu-depophotos1_16_9_1586718169_16_9_1620907723_16_9_1645629754.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/icisleri-bakani-soyludan-gulistan-doku-aciklamasi-6970143/"]