Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, geçtiğimiz günlerde sosyal medya mesajında cumhurbaşkanı adayıyla ilgili 3 maddeyi açıklamıştı.

Gültekin Uysal’ın “Türk milletinin cumhurbaşkanı adayı ile ilgili beklentisinin 3 ölçüsü var” diyerek sıraladığı maddeler arasında “20 yıllık AKP döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak" ifadesi dikkat çekmişti.

Gültekin Uysal, bugün yeni bir paylaşımda bulunarak, söz konusu sözlerinin maksadının dışında yorumlandığını söyledi.

"KAST ETTİĞİM 6'LI MASA ETRAFINDA BİR ARAYA GELMİŞ LİDERLER DEĞİLDİR"

Gülktein Uysal, şu ifadeleri paylaştı:

"Bu konuya dair ifadelerimin farklı mecralarda maksadım dışında yorumlandığını üzülerek gözlemliyorum. Kast ettiğim kişiler açıkça Beştepe etrafında kümelenmiş dar çıkar gruplarıdır. Ortak bir yaşam inşaası için 6’lı masa etrafında bir araya gelmiş partiler/liderler değildir."

"NİFAK SOKAMAYACAKSIN"

Gültekin Uysal, söz konusu açıklamalarını hedef alan Melih Gökçek'e, "Nifak sokamayacaksın!" çıkışında bulunmuştu.

[old_news_related_template title="Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili 3 maddeyi açıkladı" desc="Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 'Türk milletinin cumhurbaşkanı adayı ile ilgili beklentisinin 3 ölçüsü var” dedi ve kriterleri sıraladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/10/iecrop/uysal_16_9_1649600857.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/millet-ittifakinin-cumhurbaskani-adayiyla-ilgili-3-maddeyi-acikladi-7066185/"]