Mersin, Hatay ve İzmir'de eş zamanlı yangın çıktı. Çıkan yangınlara ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

HATAY 

Hatay'ın Antakya ilçesi Habibi Neccar Dağı eteklerinde bulunan Bağrıyanık Mahallesindeki ormanda saat 14.30 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Hatay


Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı helikopter ve arazözler sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

KONTROL ALTINA ALINDI

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da Habib-i Neccar Dağı eteklerindeki makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

İzmir


İZMİR'DE SERADA ÇIKAN YANGIN, ORMANA SIÇRADI 

İzmir'in Menderes ilçesinde serada çıkıp, ormana sıçrayan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangın, saat 14.30 sıralarında Çamönü Mahallesi'ndeki bir serada çıktı. Rüzgarın etkisi ile alevler ormana sıçradı. İhbarla bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 uçak, 3 helikopter, 13 arazöz ve 3 su tankeri sevk edildi. Yangını kontrol etmek için çalışmalar sürüyor.

KONTROL ALTINA ALINDI

İzmir'in Menderes ilçesinde serada çıkıp, ormana sıçrayan yangın, kontrol altına alındı. İlk müdahalenin 8 dakika için yapıldığı kaydedildi. Kısa sürede önü kesilen alevler, ormana daha fazla ilerlemeden 1,5 saatte söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.



MERSİN'DE ORMAN YANGINI

Mersin'in Anamur ilçesindeki ormanda da yangın çıktı. Bölgeye, 2 yangın söndürme uçağı, 5 helikopter ve 20 arazöz sevk edildi.

İlçeye bağlı Bozdoğan ile Çarıklı mahalleleri arasındaki ormanda öğle saatlerinde bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 2 yangın söndürme uçağı, 5 helikopter ve 20 arazöz sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi devam ediyor. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

KONTROL ALTINA ALINDI

Mersin'in Anamur ilçesinde Bozdoğan ile Çarıklı mahalleleri arasındaki ormanda öğle saatlerinde bilinmeyen nedenle çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangında, 1,5 hektar orman zarar gördü. Ekipler, soğutma çalışmalarına devam ediyor.  (DHA)