Yunanistan'ın Türkiye kıyılarına yakın adalarına yapılan günübirlik feribot seferleri resmen başladı. Salgın nedeniyle iki yıldır yapılamayan seferlerle ilgili kısıtlamanın 7 Şubat günü kaldırılmasından sonra, Kuşadası ile Sisam Adası arasında ilk sefer yapıldı. Sabah saatlerinde Kuşadası limanına yanaşan ‘Sea Star Rhodes’ isimli katamaran, 19 yolcusunu aldıktan sonra Sisam’a hareket etti.



ŞİMDİLİK HAFTADA 2 GÜN

Feribot firmasının sorumlusu Regaip Pektaş, “Sisam’a Nisan ayının sonuna kadar haftada 2 gün feribot seferlerimiz olacak. Yaz sezonun başlamasıyla birlikte sefer sayısını artıracağız. Turizmciler olarak 2 yıldır çok zor günler geçirdik. Umarım bundan sonra her şey güzel olur” dedi.

TURİZME HAREKETLİLİK SAĞLAYACAK

Global Ports Holding Doğu Akdeniz Limanları Bölge Direktörü ve Kuşadası Eğe Port Genel Müdürü Aziz Güngör’de, “Nisan ayı ile hızlanan kruvaziyer gemi seferleri ile birlikte Sisam ve Patmos seferinin başlaması ilçe turizminde büyük hareketlilik sağlayacak. 2022 yılında kruvaziyer sezonu 2 yıldır pandemi nedeniyle büyük sekteye uğrayan ve kazancını turizmden sağlayan Kuşadası esnafının yüzü gülecektir” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Turizm sektörü ikinci yarıda açılış yapacak" desc="Pandemi ve Rusya Ukrayna savaşı nedeni ile sezon açılışı ve hedeflerde belirsizliğe giren turizm sektörü haziran itibarıyla hızlanmaya hazırlanıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/31/iecrop/08-turizm-2-kisa_16_9_1648761434.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/turizm-sektoru-ikinci-yarida-acilis-yapacak-7046674/"]