İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart 2019'da yapılan ve 13 bin oy farkla kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptal edilip mazbatasının geri alınmasının ardından yaptığı basın açıklamasında, YSK başkan ve üyelerine yönelik hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, mütalaa açıklandı.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret” suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapis ile cezalandırılmasını talep etti.

Savcının İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun cezalandırılması talebine CHP’lilerden tepki geldi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: YSK eliyle İstanbullunun iradesini yok sayarak hakaret edenler ortadayken, İstanbullunun iradesine sahip çıkanlar yargı eliyle cezalandırılmaya devam ediyor hala 6 mayısta iradesi yok sayılan İstanbul halkı en güzel cevabı 23 Haziranda vermişti Tarihi cevabı da ilk seçimde verecek.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: AKP sandıkta kaybettiğini masa başı oyunlarıyla kazanmaya çalışıyor. İmamoğlu'nu cezalandırmaya çalışıyor ama İstanbulluyu cezalandırıyor farkında değil. Seçim iptalini unutmayıp 800 binlik farkla cezayı kesen İstanbullu bunu da unutmaz bilesiniz!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: Seçimdeki hezimeti hala hazmedemediler! 31 Mart'ta İstanbul halkının iradesini yok sayıp hakaret edenler de bunlar, seçim iradesine sahip çıktı diye İBB Başkanımız @ekrem_imamoğlu’nu cezalandırmaya çalışanlar da bunlar. Yargı sopasıyla korkutarak boyun eğdiremezsiniz.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal: İstanbul halkının #31Mart sandığından çıkan iradesi yok sayılmıştı. Ekrem İmamoğlu, haksızlığa, hukuksuzluğa karşı dik durdu. Ve 800 bin oy farkıyla Tek Adam Yönetimi’ni yere serdi! Şimdi akıllarınca intikam almaya çalışıyorlar. Bu tür ayak oyunlarına karnımız tok.

Artık Türkiye genelinde de yenilgiye uğrayıp gideceksiniz! Bu dava hukuki değildir, siyasidir. @ekrem_imamoğlu

[old_news_related_template title="İmamoğlu'nun hapsi istendi" desc="İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, 31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklaması sonrası açılan davada mütalaa açıklandı. İmamoğlu'nun 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/20/iecrop/depophotos_17498914_16_9_1650446875.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/son-dakika-imamoglunun-hapsi-istendi-7085824/"]