İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2022’nin ilk mesaisine Haliç kıyılarında başladı. İmamoğlu; Eyüpsultan ilçesi sınırlarındaki İGDAŞ Parkı, Gabdulla Tukay Parkı ile Feshane Tasavvuf Müzesi ve Beyoğlu’ndaki Haliç Su Sporları Merkezi şantiye sahalarında incelemelerde bulundu.

İnceleme gezisinin büyük bölümünü yürüyerek gerçekleştiren İmamoğlu, Eyüpsultan Devlet Hastanesi – Feshane arasındaki mesafeyi tramvayla kat etti. Yolda ve tramvayda karşılaştığı vatandaşların taleplerini de dinleyen İmamoğlu, sorunları, yanında bulunan kurmaylarına aktardı.

"HALİÇ, İNSANLARI İÇİNE ÇEKEN YAŞAM ALANINA DÖNÜŞTÜ"

İmamoğlu, inceleme gezisiyle ilgili yaptığı değerlendirmede Eminönü-Alibeyköy Tramvayı’nın bitimiyle beraber  Eyüpsultan’a yüz binlerce metrekarelik bir yeşil alan kazandıklarını belirterek “Tabi bitmeyen bir bölümü daha var. Özellikle Silahtarağa kısmı, hızlıca tamamlanacak bölümlerden bir tanesi.

Karşıya geçişleriyle beraber hem ben Kağıthane yönünde ilerleyen bir yaya aksı hem Eyüpsultan tarafında ilerleyen bir yaya aksı, bisiklet yolu, bazı spor tesisleri derken aslında burası çok önemli bir yaşam alanına dönüşüyor. Zaten Haliç’e olan titizliğimizi herkes biliyor. Burası gerçekten bir anda, yeşiliyle insanları içine çeken yaşam alanına dönüştü; dönüşmeye de devam ediyor” diye konuştu.



"HALİÇ'TE TARİHİ DOKUYLA UYUMLU GİTMEK İSTİYORUZ"

İmamoğlu, “Bir de burası Haliç olunca, tarihi dokusuyla da uyumlu gitmek istiyoruz. Bunları koruyarak hareket etmek istiyoruz.  Feshane’de çok özel çalışmalarımız sürüyor. Restorasyonun bitince, çok özel müze alanlarını orada İstanbul'a kazandırmak niyetindeyiz” dedi.

"EMİNÖNÜ'NDE ÇOK GÜZEL BİR MEYDANLA BULUŞACAĞIZ"

İmamoğlu Eminönü-Alibeyköy Tramvayı yolculuğu sırasında da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımlarıyla, 1 Ocak 2021’de hizmete alınan hattın, şu an itibariyle Cibali’de noktalandığını hatırlatarak “Yoğun bir şekilde kullanıldığını görüyoruz. Ama gerçek kapasitesine, Eminönü bölümü katılınca ulaşılacak” dedi.

Hattaki çalışmaların sürdüğünü dile getiren İmamoğlu “Hem Unkapanı Köprüsü geçişlerini çalışıyoruz. Bir yandan Eminönü Meydanı’nın çizimleri, tasarımları bitti. Bu süreci netleştiriyoruz. Çok güzel bir meydanla buluşacağız orada” bilgilerini paylaştı.

Eminönü – Alibeyköy Tramvay hattının; Kabataş – Bağcılar Tramvay Hattı ile Hacıosman – Yenikapı Metro Hattı ile entegre olarak hizmet vereceğini vurgulayan İmamoğlu, “Teknik ve idari süreçler toparlandığında, inşallah 2022’nin sonunda inşallah bu tramvayımızı Eminönü'ne kadar ulaştırmış olacağız” diye konuştu.

[old_news_related_template title="İBB'den 'müfettiş' açıklaması" desc="İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği müfettişlerin İBB'de mesaiye başladığını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/31/iecrop/sarachane-belediye-bina_16_9_1640926244.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ibbden-mufettis-aciklamasi-6859678/"]