Muğla’nın Bodrum ilçesinde güneşli ve sıcak hava nedeniyle yerli turistler yılbaşı tatili için turistik ilçeye akın etti. Yeni yıl tatili için bu sabahtan itibaren ilçeye gelmeye gelenler bol bol güneşlendi, denize girdi. Yerli turistler sahillerdeki kafeteryaları doldurdu.

Özellikle kış sporlarının yapıldığı merkezlerde yeterince kar yağmaması nedeniyle sıcak ve güneşli giden havalarda Ankara, İstanbul, Bursa gibi büyük illerde olanların yeni yılda  3 gün 2 gece konaklama tatil tercihinin Bodrum olduğunu belirten ve SÖZCÜ’ye açıklama yapan Bodrum Profesyonel Otelciler Derneği Başkanı Sabahattin Duman “Beklenen kış turizmini olduğu yerlere yeterince kar yağmayınca yazdan kalma günleri aratmayan Bodrum tatilcinin tercih yeri oldu, açık olan otellerde doluluk oranı yüzde 80’nin üzerinde. Havalar güzel gidiyor, Bodrum’a gelen denize giriyor., Ayrıca Bodrum’da açık meydanlarda her türlü eğlenceyi bulmak mümkün, bu nedenle yeni yıla Bodrumlu turizmci mutlu giriyor” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİRLERDEN BODRUM’A AKIN OLDU

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği’nin Genel Sekreteri Galip Gür “Havaların sıcak ve güneşli gitmesi özellikle Ankara ve İstanbul’dan gelenlerin akınına uğradı. Şu anda iki kişi geceliği 700-800 TL. ye konaklamak mümkün. Gelenler 3 gün iki gece kalmayı tercih ediyor. Ayrıca eğlence ve yiyecek mekanlarında fiyatlar yerli turist için çok uygun. İkinci konut sahipleride üç günlük tatil için bugünden itibaren Bodrum’a gelmeye başladılar. Bodrum’a gelenler yeni yıla güneşli ve sıcak havada bol eğlenceli ortamda girecekler, yeni yıl tatili için Bodrum’da herkese her keseye uygun tatil olanağı var” dedi.

Bodrum ilçesinde hava sıcaklığının 21 deniz suyu sıcaklığının ise 18 derece olarak ölçüldüğü belirtildi.Bodrum Belediye Meydanı’nda akşamları düzenlenen halka açık konserlerde Zeynep Casalini, Pınar Seli, Buzuki Hakan konser verdi. Bodrumlular yarın akşam yenile yıla Teoman konseri ile girecekler.