CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmadan bir kesit paylaşarak, "Zamlar, hayat pahalılığı hepsi geçicidir, Müslüman'a karamsarlık haramdır" diyen MHP lideri Devlet Bahçeli'yi hedef aldı.

"NEYİN HARAM OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİR ASLINDA"

Kılıçdaroğlu'nun, "Bahçeli 'Karamsarlık haramdır' diye fetva vermeye başlamış. Neyin haram olduğunu çok iyi bilir aslında. Kimin elinin harama uzandığını da! İnşallah bir gün yüzlerine söyleme cesaretine de kavuşur…" notuyla paylaştığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Bahçeli, bugünkü grup toplantısında 'zamlar, hayat pahalılığı hepsi geçicidir, Müslüman'a karamsarlık haramdır' demiş. İslam alemine fetva veriyor. Aslında utanmasalar diyecekler ki 'bize oy vermemek haramdır.' Bu beylere göre, çalmak, yolsuzluk yapmak, garanti ödemeleri adı altında bütçeleri birilerine peşkeş çekmek 128 milyar doları iç etmek haram değil, ama karamsarlık haram. Gerçekten de Milliyetçi Hareket Partisi'ne üzülüyorum. Köklü bir parti. Böyle bir pozisyona asla düşmemeliydi."



[old_news_related_template title="İmamoğlu'ndan Bahçeli'ye zam yanıtı: Klasik araçlarının deposunu kaça doldurduğunu açıklasın" desc="İBB’nin kendi öz kaynaklarıyla alımını yaptığı 160 yeni metrobüsten 30’unu İstanbullularla buluştu. İmamoğlu “Bizi engellemez iseler veya bazı bulduğumuz kaynakların önüne set kurmazlarsa, daha hızlı hallederiz. Olmadı, seneye seçimde değişecek, ondan sonra hallederiz. Bir sene sonra her şey daha güzel olacak” dedi. İmamoğlu, ulaşıma yapılan zammı eleştiren Bahçeli’ye “Klasik araçlarının deposunu kaça doldurduğunu açıklasın. Bence daha objektif, daha vicdanlı bir açıklama olur” yanıtını verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/12/iecrop/imamoglu_16_9_1649773742.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/imamoglundan-bahceliye-zam-yaniti-klasik-araclarinin-deposunu-kaca-doldurdugunu-aciklasin-7070522/"]

[old_news_related_template title="Bahçeli: Bizim adayımız bellidir, sizin çürük adayınız kimdir?" desc="Partisinin TBMM'de grup toplantısında gündemi değerlendiren MHP lideri Bahçeli, Millet  İttifakı'na Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması üzerinden yüklendi. 'Bizim adayımız bellidir, sizin çürük adayınız ne zaman ortaya çıkacaktır? Korkmayın, kaçmayın, ipe un sermeyin, cambazlığa heves etmeyin. İlan edin adayınızı da boyunuzun ölçüsünü görelim' diyen Bahçeli, Millet  İttifakı'nı adayını açıklamaya davet etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/12/iecrop/bahceli_16_9_1649749254.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/bahceli-bizim-adayimiz-bellidir-sizin-curuk-adayiniz-kimdir-7069433/"]