CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşa çağrıda bulunarak elektrik faturalarını “Sıra sende” etiketiyle paylaşmalarını istemişti. CHP ise hükümetin faturalardaki zamları geri çekmesi yönünde kampanya başlatmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun çağrısı esnafa da ulaştı. CHP’nin il teşkilatları sahaya inerek esnafla buluştu. CHP’liler esnafa afiş dağıtarak, önceki ay ve bu ay gelen elektrik faturası miktarını yazıp vitrinlerine asmalarını istedi. Kampanyaya katılan yüzlerce esnaf vitrinlerine elektrik faturasındaki fahiş artışı yansıttı. İstanbul’un birçok ilçesinde esnaf kampanyaya destek verdi.

KAFTANCIOĞLU: ESNAFA GÖZDAĞI VERMEYE KALKACAĞINIZA ZAMLARI GERİ ALIN

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Siz camına faturasını asan esnafa gözdağı vermeye kalktıkça, elektrik zammından dertli esnafın tamamı dükkanlarının camını fatura bilgileriyle donatacaktır. Göreceksiniz! Esnafa gözdağı vermeye kalkacağınıza zamları geri alın" açıklamasında bulundu.

 



[old_news_related_template title="Enerji Bakanı toplantı salonuna girerken elektrikler gitti" desc="Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in, 21 elektrik dağıtım şirketinin temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Dönmez'in toplantı salonuna girdiği sırada salonun elektrikleri gitti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/11/iecrop/enerji-2_16_9_1644595335.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/enerji-bakani-toplanti-salonuna-girdigi-sirada-elektrikler-gitti-6947436/"]

[old_news_related_template title="AKP'li Yazıcı'dan Kılıçdaroğlu'na elektrik yanıtı: Fatura gelmişse ödemek zorundasınız" desc="AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Zamlar geri alınana kadar elektrik faturalarını ödemeyeceğim' sözlerine ilişkin, 'Siz devletin kamu kurum ve kuruluşlarının sağladığı bir imkandan faydalanmışsanız ve bir fatura gelmişse bunu ödemek zorundasınız. Siz neye güvenerek 'Bu faturayı ödemem' diyorsunuz? Onu elbette ki kamu kurum ve kuruşlarının tahsil etme yöntemi vardır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/11/iecrop/hayati-yazici-23_16_9_1644589094.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/akpli-yazicidan-kilicdarogluna-elektrik-yaniti-fatura-gelmisse-odemek-zorundasiniz-6947221/"]