Gaziantep Karkamış'ta son birkaç gündür ilçe merkezinde çok sayıda kedinin ayaklarının kesik, kan içinde görüldüğü yolundaki şikayetler üzerine harekete geçen hayvan dernekleri ilçeye gitti.

Yapılan inceleme sonucu arka patileri kesilmiş iki kediye ulaştı. Bu kediler de Gaziantep Büyükşehir belediyesi ekipleri tarafından alınarak Hayvanat Bahçesi’ne götürülerek tedavi altına alındı.

BÜYÜ İÇİN PATİLERİ KESİLMİŞ

Karkamış ilçesi sakinlerinden bazıları, çok sayıda kedinin topallayarak, kanlar içinde yürümeye çalıştığını gördüklerini belirtirken bu yurttaşlardan bazıları ise bir cinci hocanın büyü bozmak için kedi patisi istediğini, bazıları ise Suriyelilerin aynı amaçla kedileri sakat bıraktığını ileri sürdü.

Sosyal medyadan da vahşete tepki yağdı. Vatandaşlar, bu vahşeti yapanların yakalanarak cezalandırılmasını istedi.

VALİLİKTEN İNCELEME

Olayla ilgili olarak Gaziantep Valiliği tarafından inceleme başlatılırken şu açıklama yapıldı:

“İlimiz Karkamış ilçesinde 10'dan fazla sokak kedisinin arka ayaklarının kesildiği yönünde haberler yapılması üzerine İlçe Emniyetimiz ve İlçe Belediyemiz tarafından başlatılan araştırmalar derinlemesine çok yönlü olarak devam etmekte olup, elde edilen sonuçlar kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Engelli olduğu tespit edilen iki kedinin bakımı ve tedavisi Karkamış Kaymakamlığı tarafından yapılmaktadır. Bahse konu olayla ilgili adli süreç başlatılmış olup, gelişmeler yakinen takip edilmektedir."

[old_news_related_template title="Tedavi merkezindeki vahşet! 12 kedi öldü" desc="Antalya’da cani ruhlu şahıslar Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi gören kediler pitbull cinsi 3 köpeğin saldırısına uğradı. 12 kedinin ölümüne neden olan köpeklerden ikisinin sahipleri mikroçip kontrolü neticesinde belirlendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/30/iecrop/pitt_16_9_1664527633.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/tedavi-merkezindeki-vahset-12-kedi-oldu-7391750/"]

[old_news_related_template title="Zehirli kıymayla kedi ve köpekleri katlettiler " desc="Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu sabah saatlerinde yollara atılan zehirli kıymalarla 11 kedi ve 1 köpek öldürüldü, 15 kedi kayboldu bir köpek ise zehirlendi. Hayvanseverler kedi köpek katliamına sert tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/28/iecrop/kedi_16_9_1664366181.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/zehirli-kiymayla-kedi-ve-kopekleri-katlettiler-7388408/"]