Mersin merkezli jandarma ekiplerinin 11 ayrı ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonda IŞİD’e finans sağladığı belirlenen 20 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılar arasında biri Çin, biri de Almanya uyruklu bulunuyor.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, IŞİD silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışma ve MASAK raporları doğrultusunda aylar önce başlatılan araştırma ve inceleme tamamlandı.

Uzun süre yapılan teknik takip sonucunda yardım adı altında topladıkları parayı IŞİD terör örgütüne aktaran ve şüpheli para transferleri tespit edilen 1’i Çin, 1’i Alman ve 18’i Türk vatandaşı olmak üzere toplam 20 şüphelinin kimlik ve adresleri belirlendi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Mersin merkezli, İstanbul, Şanlıurfa, Adana, Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Bitlis, Erzurum, Kahramanmaraş ve Hatay illerinde belirlenen şüphelilere yönelik jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 20 örgüt üyesi yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyon düzenlenen şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada ele geçirilen çok sayıda dijital malzeme ve dokümana ise incelenmek üzere el konuldu. Gözaltına alınan şüphelilerin Jandarmadaki işlemleri sürüyor.

[old_news_related_template title="İYİ Partili vekilden dikkat çeken iddia: IŞİD 6 kente silah gömdü" desc="İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, 'Geçtiğimiz haftalarda bir IŞİD itirafçısı Türkiye'de 6 ilde gömülü silahlar olduğunu söyledi. Uyuyan hücrelerin, gömülü silahların meydana çıkışıyla yaşanabilecek olası hadiseleri düşünebiliyor musunuz?' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/18/iecrop/isi-23_16_9_1668781264.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/iyi-partili-vekilden-dikkat-ceken-iddia-isid-6-ile-silah-gomdu-7487657/"]