Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve AKP’li Sancaktepe Belediyesi’nin birinci derece SİT alanı olan Aydos Ormanı’na millet bahçesi projesine  vatandaşların tepkisi sürüyor.

Aydos Ormanı Savunması’nın çağrısıyla dün bölgede toplanan vatandaşlar, 'Aydos bahçe değil ormandır, orman kalmalıdır' yazılı pankart açarak Millet Bahçesi projesini protesto etti. Eyleme CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da destek verdi.

"MİLLET BAHÇESİ DEĞİL, MUHAFAZA ORMANI İSTİYORUZ"

Yapılan basın açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bu orman günlerdir hallaç pamuğu gibi altüst ediliyor. İş makilerinin gürültüsünden geçilmiyor. Dere yatağını doldurdular. Temizlik adı altında ağaçların arasındaki bodur bitkileri katlediyorlar. Aydos Ormanı 1. derece SİT alanıdır. Tek bir çivi çakılamayacağına dair bilirkişi raporu mevcut olup, buna istinaden hem idare mahkemesinde hem Danıştay'da kazanılmış davalar mevcuttur.

Bu davalarla Millet Bahçesi'nin hiç ilgisi yokmuş gibi büyük bir pişkinlikle ve el çabukluğuyla OGM tarafından mesire alanı olarak Sancaktepe Belediyesi'ne kiralanmış alana Millet Bahçesi kondurulmaya çalışılmaktadır. Hepinizi bu haksız ve hukuksuz sürece dur demeye, bu katakullinin parçası olmamaya çağırıyoruz. İklim krizi, seller, orman yangınları kapıdayken, daha fazla orman kaybetmeye tahammülümüz yok. Millet Bahçesi değil, muhafaza ormanı istiyoruz."

[old_news_related_template title="Atatürk Stadı yıkılınca millet bahçesi unutuldu" desc="AKP’li Giresun Belediyesi’nin Atatürk Stadyumu’ndaki millet bahçesi projesi başlamadan bitti. İhaleyi alan firmanın stadı yıkıp ortadan kaybolduğu anlaşıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/10/iecrop/10giresun_16_9_1654819800.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/ataturk-stadi-yikilinca-millet-bahcesi-unutuldu-7185042/"]

[old_news_related_template title="Erdoğan: Hedefimiz 81 ile 81 milyon m2 millet bahçesi" desc="5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, '81 ile 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefimiz doğrultusunda 450 projenin yapımına başladık ve her şehrimizde vatandaşlarımızı millet bahçeleriyle buluşturmayı sürdürüyoruz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/05/iecrop/depophotos_16576268_16_9_1654418262.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/erdogan-hedefimiz-81-ile-81-milyon-metrekare-millet-bahcesi-7175868/"]