Türkiye İşçi Partisi’nin öncülüğünde ‘Kiracıların Sözü Var’ eylemi gerçekleştirileceği duyuruldu. 14 Mayıs Cumartesi Beşiktaş Dünya Barış Parkı’nda düzenleneceği duyurulan eyleme ilişkin, “Kiracıların sözü var! Forumda buluşuyoruz. Bu sefalet düzeninden kurtulmanın yollarını konuşmak için bir araya geliyoruz” açıklaması yapıldı.

Türkiye İşçi Partisi İstanbul İl Örgütü’nden yapılan açıklamada, “İstanbul'da ekonomik krizin en derinden etkilediği kesimlerden birisi kiracılar. Oturacak ev bulamıyor, bulsak bile kira zammının altında eziliyoruz. Kiracı sefalete mahkum değildir! Neler yapabileceğimizi konuşmak ve Saray'ın sırtımıza yüklediği ekonomik krizden mücadeleyle çıkış yollarını birlikte aramak için Beşiktaş'ta Kiracılar Forumu'nda buluşalım" denildi.



[old_news_related_template title="Kira-gıda-fatura kıskacındaki vatandaş: Dışardan gelenler bizden daha iyi yaşıyor " desc="Konut fiyatları ve kira bedelleri rekor seviyelere ulaştı. Özellikle büyük şehirlerde kiraya çıkmak bile bütçeleri oldukça zorlarken ev sahibi olmak hayal oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz gün duyurduğu 'konut müjdesi'nin ardından ev fiyatları daha da arttı. Bu konuda yeterli denetim olmadığını söyleyen vatandaş ise, 'Ülke yaşanamaz hale geldi. Birçok şeyin değişmesi lazım. Dışardan gelenler bizden daha iyi yaşıyor' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/12/iecrop/foto_16_9_1652338312.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kira-gida-fatura-kiskacindaki-vatandas-disardan-gelenler-bizden-daha-iyi-yasiyor-7129749/"]