Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 1 askerimiz şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı.

MSB'nin açıklamasında şöyle denildi:

* Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 18 Nisan 2022 tarihinde kahraman silah arkadaşımız Mu. Ütğm. Ömer Delibaş teröristler tarafından önceden yerleştirilen EYP’nin patlaması sonucu yaralanarak derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

* Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.



KAYSERİ'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit Delibaş'ın acı haberi Kayseri'nin Melikgazi ilçesi Kazımkarabekir Mahallesinde yaşayan ailesine verildi. Evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenilen şehit Delibaş'ın Kayseri'de son yolculuğuna uğurlanacağı bildirildi.

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu'ndan Pençe-Kilit operasyonuna katılan Mehmetçik'e destek mesajı" desc="CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit operasyonuna katılan Mehmetçik'e destek mesajı paylaştı. Kılıçdaroğlu, 'Allah bu mübarek ayda, Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/18/iecrop/chp-2_16_9_1650303078.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kilicdaroglundan-pence-kilit-operasyonuna-katilan-mehmetcike-destek-mesaji-7082716/"]