EMNİYET SEN'in ilk kez gündeme getirdiği ve SÖZCÜ'nün haberleriyle ısrarla gündemin üst sıralarına taşıdığı maaş promosyonu sorunu çözüldü, polislerin hesabına 27 bin TL yatırılmaya başlandı.

Polislerin maaş promosyonu mücadelesine öncülük eden EMNİYET SEN Genel Başkanı ve Polisin Sesi Platformu Sözcüsü Faruk Sezer, yaklaşık 3 ay süren mücadelelerinin detaylarını ve promosyonların tüm teşkilat mensuplarının hesabına yatırılıp yatırılmadığını SÖZCÜ'ye anlattı: 

"28 Eylül tarihinde yapılan anlaşmada şartları uyan illerde görevli tüm polisler paralarını aldı. Ayrıca Vakıfbank haricinde başka bankalarla sözleşmelerini bozan birkaç il de var. O illerde çalışan arkadaşlarımızın hesabına da paraları yatırıldı.

Ayrıca, Vakıfbank dışında Ziraat Bankası, Halk Bankası ve İş Bankası gibi bankalar,  "Aynı parayı biz verelim gitmeyin" diyerek Gaziantep ve Mersin gibi birkaç ilde anlaşmalar yapıldı ve aynı parayı 27 bin lira polislerimizin hesaplarına yatırıldı. 15, 16, 17 ve 18 Kasım tarihlerinde paralar yattı."

"PROMOSYON YATMAYAN ŞEHİRLER VAR"

"Promosyon parası yatmayan hala sözleşmeleri devam eden birkaç il kaldı. Farklı bankalardan sözleşmeleri devam ettiği için tek taraflı feshetmediler... Şu anki aylık promosyon sözleşmelerine devam ediyorlar. Kimisinin Şubat'ta, kimisinin Mart'ta, kimisinin Nisan'da sözleşmesi bitecek.
Şöyle özetleyebiliriz; Emniyet teşkilatının yüzde 80-85 civarı personeli
27 bin lira promosyonlarını aldı."

"EGM 300 LİRALIK ANLAŞMAYI SAVUNMUŞTU"

"Yaklaşık 3 ay önce biz, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Mart ayında yaptığı anlaşmanın ekonomik şartlara uygun olmadığını bu anlaşmanın güncellenmesi gerektiğini söyledik ve etkinlikler yaptık.

EGM önce anlaşmanın çok güzel bir anlaşma olduğunu savunarak reddetti. Daha sonra biz Twitter etkinliğini güçlü bir şekilde yapmaya devam edince, , "Zaten biz görüşüyorduk" dediler."

Emniyet Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, 330 bin polisin promosyon mücadelesine öncülük etti. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, “Hukuken yok, sözde başkan” diyerek hakkında suç duyurusunda bulunduğu Sezer, 2013 yılında yapılan genel kurulla sendikanın genel başkanlığına seçildi. Mazbatasında 1 No’lu Çankaya Seçim Kurulu’nun mührü var. Cumhurbaşkanınınkinde de aynı mühür bulunuyor. Sendikayla ilgili başvuru 4 yıldır Anayasa Mahkemesi'nde bekletiliyor.


"ARKADAŞLAR 27 BİN LİRAYA RAZI OLDU"

"Biz buna rağmen etkinlikleri daha da yapmaya devam ettik. Tweet sayısı 5 milyonu aşınca en son 27 bin liraya anlaştıklarını açıkladılar. Biz 50 bin TL talep etmiştik, ancak olmadı.

27 bin lirayı da arkadaşlar, "Biz 300 lira alıyorduk. Siz olmasaydınız biz hala 300 lira almaya devam edecektik. Ya da 300 lirayı bile alamayacaktık. 100 lira alıyorduk, hala bir yılımız vardı, 100 lira alıyorduk, 90 lira alıyorduk. En azından 27 bin lira almış olduk"  dediler ve etkinlik bitirildi. Bitirilince de 27 bin TL'ye razı olmuş gibi oldu arkadaşlar. "

"AYNI KARARLILIKLA MÜCADELEYE DEVAM" 

"Bu mücadele yani polisler şu an gördü ki, haklı taleplerini kimseye hakaret etmeden, düzgün bir şekilde isterlerse alabiliyorlar. Sosyal medyada dillendirirlerse, bunu siyaset kurumuna gösterebiliyorlar Bundan sonra da başka haklarımız için aynı kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz."

"SIRADA EYT, YIPRANMA PAYI, FAZLA ÇALIŞMA VE İKİNCİ ŞARK VAR" 

"Özellikle EYT konusu, aslında hiç kimsenin söylemediği, üzerine düşmediği bir konu var. Polislerin yıpranma payı elinden alındı.  Polisin aslında tek artısı olan şey yıpranma payıydı. Bu çalışma süresinden düşüyordu. Şu anda yıpranma payı sadece 3 yıl düşüyor. Polisler 20 yaşında mesleğe girse, ancak 55 yaşında tam 35 yıl çalışmak zorunda kalıyor. bununla ilgili bir etkinlik yapabiliriz.

Fazla çalışmayla ilgili bir etkinlik yapabiliriz. İkinci şark bölge sistemiyle ilgili bir etkinlik yapabiliriz

Önümüzdeki günlerde karar vereceğiz.

Son olarak diyoruz ki, hak aramanın tadına vardık. Bundan sonra da haklarımızı aynı kararlılıkla arayacağız."