CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, göç sorunuyla ilgili sorduğu sorulara yanıt beklediği vurgusunda bulunarak iktidara seslendi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan CHP lideri, “Saray ve şürekasından yanıtları hala bekliyorum! Söyledim yine söyleyeyim, iktidarımızda bu sorun en geç 2 yıl içerisinde çözülecek. Milletimiz ırkçı değildir, olmayacaktır da… Bu konu, sakin ve makul şekilde kesin çözüme ulaştıracağımız bir meseledir” dedi.

RANDEVU TALEP ETMEDEN ÖNCE SORULARA YANIT İSTEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Göç İdaresi Başkanlığı'nın kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesaja "Bu, şiirlerle romantize edilecek bir mesele değildir. Sığınmacılar kaçak yollarla hala ülkemize geliyor. Ülke yolgeçen hanına döndü! Göç İdaresi'ne milletimiz adına gitmem gerekiyor ama sonucun ne olacağını herkes biliyor. Zincirler, teller; şimdi kum torbası koyarlar herhalde” yanıtı vermişti. Göç İdaresi’nden randevu talep edeceğini de açıklayan Kılıçdaroğlu, göç sorunuyla ilgili hükümete 3 soru yöneltmişti.

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu'ndan öğrenci evine ziyaret" desc="CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da yaşayan 3 üniversite öğrencisinin kaldığı evi ziyaret etti. Türkiye'nin kaderini gençlerin belirleyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, '6 milyon 300 bin genç ilk kez oy kullanacak. Dolayısıyla güzel bir Türkiye'yi sizler inşa edeceksiniz.' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/17/iecrop/kilicdaroglu_16_9_1650183412.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kilicdaroglundan-ogrenci-evine-ziyaret-7079950/"]

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu'ndan Dink Vakfı'na ziyaret" desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Hrant Dink Vakfı’na bir ziyaret gerçekleştirerek, Rakel Dink ile görüştü. Ziyaretin ardından konuşan Kılıçdaroğlu, “Eğer bir çocuğu karanlık bazı odaklar, kurşun sıkar hale getiriyorsa, o karanlık odakların mutlaka aydınlığa çıkarılması lazım. Bunun mücadelesini de beraber yapacağız. Bunu gerçekleştirdikten sonra da gelip burada helalleşmeyi sağlayacağız” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/17/iecrop/dink_16_9_1650188635.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kilicdaroglundan-dink-vakfina-ziyaret-7080107/"]