Ellerinde PKK'nın kaçırdığını söyledikleri çocuklarının fotoğrafları da bulunan 3 kişi, 'Evlatlarımızı HDP'den istiyoruz' yazılı siyah çelenkle HDP binası önüne geldi. Bu sırada dışarıya çıkan HDP milletvekili Ayşe Acar Başaran ve partililer, tepki gösterdi. Partililer, siyah çelengi alıp, atmak isteyince polis ile HDP'liler arasında arbede çıktı. Bu sırada aileler, "Evlatlarımızı geri verin" sloganı attı.



Gerginliğin sona ermesi ardından aileler adına Celil Begdaş açıklama yaptı. Begdaş, "Benim oğlum 15 yaşında hastaydı. 9 yaşındaki, 8 yaşındaki çocuğun dağda ne işi var? Peki bizim evlatlarımız nerede? Benim ne gündüzüm ne gecem ne bayramım var. HDP her zaman Kürtleri kandırdı. Ben burada Sayın Cumhurbaşkanıma, İçişleri Bakanıma teşekkür ederim. Bu HDP hiçbir zaman Kürtlerin temsilcisi olamaz. Bizi bize bıraksınlar. Ben burada Türküm, Diyarbakır'da Kürt'üm, Trabzon'da Laz'ım. Ben evladım gelene kadar bunun peşini bırakmam" dedi. (DHA)

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu, evlat nöbeti tutan ailelerle görüştü" desc="Dün akşam Diyarbakır'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan bazı ailelerle, Diyarbakır Öğretmen Evi'nde bir araya geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/10/iecrop/aile_16_9_1646928122.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kilicdaroglu-evlat-nobeti-tutan-ailelerle-gorustu-7002508/"]