
ÖZEL OPERASYON EKİBİ
Terör örgütünün uyuyan hücrelerinin Mehmetçiğin görev aldığı bu bölgelerde bomba yüklü üç kamyonla eş zamanlı TSK’ya ait üs bölgeleri ve koruma görevi yürütülen noktalara saldırı hazırlığı yaptıklarına dair alınan istihbari bilgiler üzerine operasyon için düğmeye basıldı.
MİT özel operasyon ekibi, teröristlerin bulundukları bölgelerin nokta konumlarını tespit ettikten sonra eş zamanlı Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı harekatı bölgelerinde operasyon için düğmeye bastı. Gerçekleştirilen operasyonda aralarında IŞİD’in sözde bölge ve alan sorumlularının da yer aldığı 19 terörist sağ ele geçirildi. Yakalanacağını anlayıp teslim olmayı reddeden ve operasyon ekibine ateş açan bir terörist ise silahıyla birlikte ölü ele geçirildi.

OKUL VE HASTANELERİ HEDEF ALACAKLARDI
Yakalanan teröristlerin intihar saldırıları düzenlemek için canlı bomba eğitimi de aldıkları belirlendi. Yakalanan teröristler sorgularında, sadece TSK’ya ait üs bölgeleri değil, terörden arındırılan Azez ve Cerablus’taki insani yardım amaçlı faaliyete geçirilen hastane, okul gibi Türk kurumlarına yönelik de eylem planları yaptıkları ortaya çıktı.
MEHMETÇİĞİ GÜNLÜK TAKİP ETMİŞLER
Teröristlerin gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda güvenlik güçlerine karşı saldırılarda kullanılmak üzere çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Teröristlerin son bir aydan beri güvenlik güçlerinin hareket tarzını, Mehmetçiğin nöbet değişimi, üs bölgelerine ve askeri noktalara giriş çıkış saatlerini dakika dakika izleyip takip ettikleri belirlendi.
Keşif, dinleme, gözetleme ve istihbarat faaliyeti yürüten teröristlerin yakalanmamış olması halinde yakın zaman içinde büyük bir saldırı hazırlığında oldukları tespit edildi. Yakalanan teröristler son iki ay içinde Mehmetçiğe karşı 4 ayrı saldırı girişiminde bulunduklarını ancak başarısız olduklarını itiraf ettikleri belirtildi.

Operasyonlarda 350 kilo TNT, 20 patlamaya hazır el yapımı patlayıcı, 14 boş el yapımı patlayıcı düzeneği, üç intihar kemeri, iki intihar yeleği, 600 fünye, yedi AK-47 tüfek, 4 AK-47 şarjörü, 3 lav silahı, 750 metre uzunluğunda infilaklı fitil, 1 RPG atar, 12 RPG-7 mühimmatı, 5 adet 107 milimetrelik havan mühimmatı, iki taarruz tipi el bombası, dört paket çelik bilye, 84 akü, bir M-16, üç keskin nişancı dürbünü, 7,65 milimetre çapında iki tabanca ile bir otomatik tüfek ele geçirildi.
[old_news_related_template title="IŞİD'li, 'Fotoğraftaki ağabeyim' dedi serbest kaldı" desc="Adana'da terör örgütü IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheliden 1'i tutuklandı, 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 11 kişi ise sınır dışı edildi. Operasyonda, şüphelilerden Halil A.'nın, Suriye'de örgüt saflarında silahla çekilmiş fotoğrafı ele geçirildi. Halil A., fotoğraftaki kişinin ağabeyi olduğunu öne sürdü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/25/iecrop/resim7_19426205_16_9_1640424724.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/isid-suphelisi-silahli-fotografinin-agabeyine-ait-oldugunu-one-surdu-6848254/"]