İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Samsun'da AKP il yönetimi ve teşkilat üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Bakan Soylu, daha sonra Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde düzenlenen AKP Samsun İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

Toplantının başında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'ın cep telefonundan partililere hitap etti. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı;

"ÖNÜMÜZDEKİ 16 AYI FIRSATA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ"

*Biliyorum ki; Samsun teşkilatımız gerek üye kayıtlarında gerekse şimdiden 2023 seçimlerine hazırlıkta çok çok büyük bir gayretin içerisinde. Rabbi'm gayretinizi ziyade etsin.

*Dirliğinizi, beraberliğinizi daim eylesin diyorum. Tüm teşkilatımıza; aman birliğinizin, beraberliğinizin zerre kadar zedelenmesine fırsat vermeyin.

*Tabii birileri birçok şey söyleyebilir, ama biz çalışmamıza, gayretimize bakacağız ve çok daha büyük bir gayretle önümüzdeki 16 ayı fırsata dönüştüreceğiz.

*Burada yapmamız gereken en önemli şey şu; 20 yıl içinde ülkemize neler kazandırdık, neler yaptık bunları duymayanlara duyurmaktır.

"BİR ŞEY YAPILACAKSA BUNU AK PARTİ YAPAR"

Teşkilatına güvendiğini kaydeden Erdoğan şunları söyledi;

*Bizim anlatmamız gereken yaptıklarımızdır. Bizim fitneyle, fesatla, dedikoduyla bunlarla hiçbir alakamızın olmaması gerekir. Teşkilatıma bu noktada güveniyorum.

*Dışımızdakiler zaten hiçbir şey yapmış değiller ama bizim yaptığımız çok şeyler var. Bu yaptıklarımızı duymayanlara duyuralım, bilmeyenlere bildirelim.

*Bildirelim ki; bu ülkede eğer bir şey yapılacaksa, bunu AK Parti yapar, bir yatırım olacaksa bunu AK Parti yapar.

*Bunu bütün vatandaşımız bilsin ve böylece de emaneti ehli olan AK Parti kadrolarına teslim etsinler. Sizleri bu duygular içinde selamlıyorum.

"COĞRAFYAMIZIN ÖNCELİĞİ ÖNCE İNSANDIR"

Toplantıda konuşan Bakan Soylu ise şunları kaydetti:

*Bilmenizi istiyorum ki; Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu strateji, Türkiye'nin yönettiği strateji, ülkemizi ayakta tutmaktadır. Salgın dönemini geçirdik hiçbir ülkeden hiçbir destek görmedik.

*Aşıyı ürettiler ve insanların ölmesini beklediler. Aşıyı vermediler, kıskandılar, imtina ettiler. Aşıyı bir güç olarak kullanmaya çalıştılar. Her zaman para hesabı yaptılar. 'Nasıl para kazanırız' diye yaptılar.

*Dünyadan paralar topladılar, topladıklarının yüzde 50'sini yüzde 60'ını kendi yöneticilerine verdiler. Bunları görmüyor muyuz? Hayır görüyoruz, suratlarına söylüyoruz. Söylemeye de devam edeceğiz.

*Sınırlarımızdaki olan meseleleri sadece bizim meselemiz olarak gördüler. Oradaki insanların hizmete, adalete, sağlığa olan ihtiyaçlarına karşın hiçbir şey yapmadılar. Hiçbir çözüm ortaya koymadılar. Afganistan'da işin başından itibaren evlatlarımız orada. Bu coğrafyanın önceliği önce insandır, önce insan.

"BAŞINIZ MİNARELER KADAR DİK OLSUN"

Partililerine 'Ey dava arkadaşlarım' diyerek seslenen Bakan Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

*20 yıldır bütün dünyanın, kızanların da takip edenlerin de hayranlıkla izlediği bir davayı yürütüyorsunuz. Allah'ınızı severseniz, başınız minareler kadar dik olsun. Ve yine buraya Sayın Başkanımız davet ettiğinde, bir tek şey için geldim; burada büyük bir devrim gerçekleşti.

*Sadece yollar yapmadınız, sadece barajlar yapmadınız, sadece şehir hastaneleri yapmadınız, sadece statlar ve spor tesisleri yapmadınız. Bunlar yapılabilir.

*Sizler bir zihniyet devrimi gerçekleştirdiniz. Bu devrim bilesiniz ki; sadece Anadolu coğrafyasına ait bir devrim değildir. İçişleri Bakanı olarak dünyada şu an 123 ülkeyle temas halindeyiz.

*Dünyada zengin ülkeler var, orta ülkeler var ve fukara ülkeler var. Zengin ülkeler, çok uzun yıllardan beri bu ülkeleri sömürdüler.

*Dikkat edin, batının altı fakir. Doğunun üstü fakir. Batının üstü zengin, doğunun altı fakir. Yıllardır sömürüyorlar. Alt ve orta gelir sınıfındaki tüm ülkeleri sömürüyorlar.

"AK PARTİ ANADOLU COĞRAFYASINA IŞIK SAÇIYOR"

Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dünya lideri olduğunu belirten Soylu, şunları söyledi;

*Dünyada bir enerji krizi var. Avrupa ülkeleri, enerjiyi 'Rusya'dan mı alalım, İran'dan mı alalım?' diye düşündüler. Hiçbir çözüm önerisi ortaya koyamadılar. Çünkü basiretsizler, vizyonsuzlar, yönsüzler.

*Çünkü artık ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Tüm bunların getirdiği ekonomik bir kriz var. Bu sorunu herkes yaşıyor. Doğalgaz, elektrik, her şey almış başını gitmiş. Kim ne yapmaya, ne üretmeye çalışıyor? AK Parti tam zamanında dünyanın içine, bu ülkeyi ve Anadolu coğrafyasına ışık saçıyor.

*Hem de güçlü bir liderle. Tecrübeli bir liderle. Dünyayı avucunun içi gibi bilen bir liderle. Hangi taşın nerede olacağını ve nereye konulacağını bilen bir liderle. Kime, hangi hareketi ne şekilde yapılacağını bilen bir liderle.

*Avrupa'dan, Amerika'dan bize yüklenmelerinin bir tek sebebi var; 'Eğer bunlar 2023'ten sonra Türkiye'yi yönetmeye devam ederlerse, 'Eyvah biz yandık' korkusudur. O korkularıyla onları yüzleştirmek bizim boynumuzun borcudur.

"ŞİMDİ DE DIŞARIDAN SALDIRIYORLAR"

*Geçmişte, değerlerimize ve aile yapımıza yönelik içeriden yaptıkları saldırıları şimdi de dışarıdan yapmaya çalışıyorlar. Ben İçişleri Bakanı'yım. Hangi sivil toplum örgütlerine, hangi yardımları yaptıklarını bilmiyor muyum? On milyon dolarlarca.

*Neymiş? Erkeklerle erkekler evlensin, kadınlarla kadınlar evlensin. Yuvarlak masa değil; 10 tane yuvarlak masanın etrafında bir araya gelseniz de bu millet size imkan vermeyecek.

ŞEHİT VE GAZİ AİLESİ VE YAKINLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Toplantının ardından şehit ve gazi ailesi yakınları ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada açıklamalarda bulundu.

Orta Doğuda iç savaşın içinde yetişen çocuklara kol kanat geren milletin Türk milleti olduğunu belirten Soylu, şunları söyledi;

*O çocuklara kim sahip çıktı? Annesiz, babasız kalan o yetimlere kim sahip çıktı? Yaşlı kadınlara, kolu kesilen, bacağı kesilen insanlara bu millet sahip çıktı. Kimi sivil toplum örgütleriyle gitti.

*Kimi ticaret odasından para topladı. Kimi esnaftan malını mülkünü topladı. O insanlara yardım etmeye çalıştı. Devlet elinden geleni yapmaya, belediyeler elinden geleni yapmaya çalıştı. Peki biz orada neyi kurtardık.

*Aslında orada dünyayı kurtardık, alemi. Nedir alemi kurtarmak? Çok net. Bizim inancımız bize der ki "Her insan bir alemdir. Hepimiz bir araya gelsek bir çocuk imar edebilir miyiz? Milyonlarca çocuğun yaşamasına vesile oldu bu büyük millet ve bu aziz millet. Milyonlarca çocuğun zulüm altında yok olmasını engelledi.

"DAHA YENİ BAŞLIYORUZ, ÇOK İŞİMİZ VAR"

*Dünyanın en büyük barajlarını yapıyoruz. Nükleer santralleri yapıyoruz. Daha onları devreye alacağız. Türkiye altyapısını güçlü bir şekilde hazırladı.

*Biz bunları yaparken Avrupa sarsılıyor. Ne yapacağını bilemiyor. Biz bunları yaparken burada bir kez daha söylemek istiyorum. Amerika ne yapacağını bilemiyor. Dünyada bizim haysiyetsiz bir imzamız yok. Karşımızdakilerin haysiyetsiz imzaları var. Irakta var. Suriyede var. Afganistan'da var. Filistin'de var.

*Bizatihi bize karşı var, bizim milletimize karşı var, bizim ülkemize karşı var. İşimiz bitmedi. İşimiz daha yeni başladı. Eğer işimiz bitti dersek şehitlerimizin hakkına gireriz. İşimiz bitti dersek. Bu ülke için fedakarlık yapan ve binbir haksızlıkla karşı karşıya kalanların hakkına gireriz. İşimiz bitti diyemeyiz. Daha çok işimiz var. (DHA)

 

[old_news_related_template title="Süleyman Soylu'dan LGBT açıklaması" desc="İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'LGBT nedir? Kadınla kadının, erkekle erkeğin evlenmesi. Neyi ifade edeceksiniz. Onu zaten Kemal Kılıçdaroğlu da söylüyor. Adamın Kadıköy Belediye meclis üyesi de söylüyor. Bizimkisi gericilik oldu, onlarınki ilericilik oldu. Bu ülkede böyle bir şey kabul edilemez' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/12/iecrop/soylu1_16_9_1644697975.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/soylu-turkiye-eski-turkiye-degil-6949650/"]

[old_news_related_template title="Bakan Soylu, çocuklarla trafik eğitim aracı kullandı" desc="İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, trafik eğitim parkında çocuklarla tekerlekli eğitim aracı kullandı. Bakan Soylu ve çocuklar, önce kırmızı ışıkta durdu, sonra yolda önceliği bulunan yayalara yol verdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/12/iecrop/soylu-iha1_19781571_16_9_1644688250.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/bakan-soylu-cocuklarla-trafik-egitim-araci-kullandi-6949413/"]