İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık avukatlarının esasa karşı savunmalarının ardın duruşma savcısı mütalaasını bildirdi. Savcı sanıkların tutuklu kaldığı süre ve delil karartma ihtimallerinin olmadığını belirterek tahliyelerini istedi.

Ara kararlarını açıklayan mahkeme, tutuklu kaldıkları süreyi dikkate alarak sanıklar Enis Berke Gök ve Caner Perit Özen’in tahliyesine karar verdi.

Mahkeme, bu sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün karakola giderek imza atmaları şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi. Tutuksuz sanıkların adli kontrollerinin devamına karar veren mahkeme, yurt dışından bilimsel çalışma için teklif alan tutuksuz sanıklar Kaan Bozgül ve Mehmet Velat İnci’nin yurt dışı yasaklarının kaldırılması konusunda inceleme kararı da verdi. Duruşma 21 Mart’a erteledi.



TAHLİYE KARARI SEVİNÇLE KARŞILANDI

Tahliye kararının açıklanmasının ardından tutuksuz sanıklar ile sanıklara destek olmaya gelen kişiler birbirlerine sarılarak sevinçlerini paylaştı. Sanık avukatları duruşma çıkışı yaptıkları açıklamada, tahliye kararını olumlu karşıladıklarını söyledi. Öğrenciler ise Silivri Cezaevi’nde kalan arkadaşlarının tahliyesini karşılamak için otobüslerle cezaevine gitti.

Yurt dışındaki üniversitelerden bilimsel çalışma yapmaları için kabul alan ancak haklarında yurtdışı yasağı bulunan, davanın tutuksuz sanıkları Kaan Bozgül ve Mehmet Velat İnci, arkadaşlarının tahliye edilmelerine sevindiklerini belirterek, mahkemenin kendileri hakkında verilen adli kontrol kararının kaldırılmasını beklediklerini söyledi.

[old_news_related_template title="Yargılanan Boğaziçili gençler yurtdışındaki okullardan kabul aldı!" desc="CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki rektör atamalarına karşı protestolarda gözaltına alınıp haklarında dava açılan ve yurtdışına çıkış yasağı konulan gençlerden birinin Cern'den diğerinin ise Münih Teknik Üniversitesi'nden kabul aldığını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/07/iecrop/fifgxbhxiaacpbt_16_9_1641554329.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/yargilanan-bogazicili-gencler-yurtdisindaki-okullardan-kabul-aldi-6873520/"]

[old_news_related_template title="14 Boğaziçili öğrencinin davası başladı" desc="Boğaziçi Üniversitesi’ndeki rektör atamalarına karşı protestolarda gözaltına alınarak haklarında 6 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasıyla dava açılan 2'si tutuklu 14 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi bugün hakim karşısına çıkıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/07/iecrop/f4552f9a-bb19-48fb-bef7-99864e8e6c2a_16_9_1641540527.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/14-bogazicili-ogrencinin-davasi-basladi-6872887/"]