İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, İYİ Parti’nin yoksulluğun araştırılmasına ilişkin grup önergesinin bugünkü TBMM Genel Kurulu'nda Cumhur İttifakı tarafından reddedildiğini duyurdu.

"YOKSULLUĞUN NEDENİ YOLSUZLUKTUR"

Konuyla ilgili açıklamasında Usta, “Çünkü, yoksulluğun nedeni yolsuzluktur. Türkiye, Ak Parti̇ yönetimindeki bu yolsuzluklarla yüzleşmedikçe ve hesabını sormadıkça fakirleşme sorununu çözemez” dedi.

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti'den yapılan açıklamada, "Grup Başkanvekilimiz ve Samsun Milletvekilimiz Erhan Usta tarafından "Vatandaşlarımızı yokluk ve yoksulluğa sürükleyen iktisadi ve siyasi sebeplerin araştırılması ve çözüm üretilmesi" amacıyla Meclis Başkanlığına sunulan önerge, AK Parti ve MHP'nin oyları ile reddedilmiştir" denildi.

Önergenin gerekçe kısmında, "Geldiğimiz noktada Türkiye'de yoksulluk artık toplumun bir kesiminin sorunu olmaktan çıkmış neredeyse tamamının yaşam biçimi haline gelmiştir. Türk milletinin iradesinin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında vatandaşlarımızı yokluğa ve yoksulluğa sürükleyen siyasi ve iktisadi sebeplerin araştırılması gerekmektedir" ifadeleri yer aldı.

[old_news_related_template title="DİSK: TÜİK felaketi gizleyemiyor! Eşi benzeri görülmemiş yoksullaşma tehdidi ile karşı karşıyayız" desc="TÜİK'in enflasyon rakamlarını değerlendiren DİSK, 'Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı enflasyon verileri ülkemizin karşı karşıya olduğu ekonomik felaketi ortaya koydu. Emekçilerin yaşadığı reel gelir kaybı ve yoksullaşma gerçeklikten uzak olduğu için eleştirilen TÜİK’in verilerinde dahi gizlenemedi' açıklamasında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/03/iecrop/disk-1_16_9_1641230001.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/disk-tuik-felaketi-gizleyemiyor-esi-benzeri-gorulmemis-yoksullasma-tehdidi-ile-karsi-karsiyayiz-6865906/"]

[old_news_related_template title="Emekliler isyan etti: Ölüme terk ettiler, dayanacak gücümüz yok" desc="Aylıklarına ek zam bekleyen milyonlarca emekli hayal kırıklığına uğradı. Geçim sıkıntısından dert yanan emekliler, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından üzüntü duyduklarını ve beklentilerinin bu olmadığını söyledi. Vatandaşlar, “Ek zam yapılmaması ölüme terk etmek. Emekliler yerlerde sürünüyor” sözleriyle dert yandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/04/iecrop/2020-emekli-ek-odeme_16_9_1595230643-880x495-1_16_9_1641299411.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/emekliler-isyan-etti-olume-terk-ettiler-dayanacak-gucumuz-yok-6867386/"]