Uğurlu Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde aralarında husumet bulunan birbirine akraba Çalışkan ve Erkan aileleri ekmek almak için girdikleri fırın sırası nedeniyle tartıştı. Kısa sürede büyüyen tartışma iki aile yakınlarının katılmasıyla büyüyerek kavgaya dönüştü.



Yolu trafiğe kapatarak birbirine taş ve sopalar ile saldıran kalabalık, ihbarla gelen ekiplerin zırhlı araçtan biber gazı ve tazyikli su ile yaptığı müdahale ile uzaklaştırıldı. Kavgada yaralanan 14 kişi ambulanslarla götürüldükleri hastanede yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi.



Kavga sonrası beraberinde protokol üyeleri ile mahalleye giden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, husumetli Çalışkan ve Erkan ailelerinin ileri gelenleriyle bir araya geldi. Ramazan ayı dolayısıyla sükunet çağrısında bulunan Vali Erin, daha sonra aileleri barışmaya ikna etti. Barışa ikna olunmasının ardından aileler birlikte dua ederek husumeti sonlandırdıklarını ilan etti. (İHA)

[old_news_related_template title="Husumetli aileler arasında kavga: 14 yaralı, 8 tutuklama" desc="Antalya'nın Alanya ilçesinde aralarında husumet bulunan iki aile arasında çıkan silah, bıçak ve sopalı kavgada 4ü ağır, 14 kişi yaralandı. Olayla ilgili 8 şüpheli tutuklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/02/iecrop/resim4_20173796_16_9_1648889257.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/husumetli-aileler-arasinda-kavga-14-yarali-8-tutuklama-7049451/"]