İstanbul Pendik’te, 17 Kasım 2021 tarihinde Pendik Devlet Hastanesi’nde görev yapan doktor Esma Demir'i darp ettiği gerekçesiyle “kamu görevlisine karşı görevinden dolayı kasten basit yaralama” suçundan 1 buçuk yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Müge İpekçi hakim karşısına çıktı.

Anadolu 69. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Müge İpekçi cezaevinden getirilirken, müşteki Esma Demir ve taraf avukatları da hazır bulundu. Duruşmaya Sağlık Bakanlığı avukatı da katıldı.

 

'YAPTIĞIM HATANIN FARKINDAYIM'

Duruşmada savunma yapan sanık Müge İpekçi, pişman olduğunu belirterek, “Ben de bir sağlık çalışanayım bunu belirtmek istiyorum. 5 yıl sağlık çalışanı olarak görev yaptım. Değil doktorlara saldırmak doktorlara saygısızlık dahi yapmadım.
Yaptığım hatanın farkındayım. Sizlerin huzurunda doktordan özür diliyorum. Zaten olaya ilişkin çok fazla bir şey hatırlamıyorum. O gün anksiyete krizine de girmiştim. Hiçbir şeyi kasten ve bilinçli olarak yapmadım. Saldırdığımı hatırlamıyorum” şeklinde konuştu.

DOKTOR SALDIRI ANINI ANLATTI

Söz verilen müşteki Esma Demir, Müge İpekçi’nin muayene için hastaneye getirildiğini anlatarak, “Hastaneye girdiği andan itibaren anksiyete nöbeti geçiriyordu. Kendisini muayene ederken bize kendisinde anksiyete bozukluğu olduğunu, eski hemşire olduğunu beyan etti.

Muayenesi bittikten sonra tomografi çekilmesini uygun gördüm. Tomografi sırasında hareketsiz durması gerektiği için serumuna sakinleştirici ilaç katmaya karar verdik. Kendisi de zaten muayene esnasında bizden sakinleştirici ilaç vermemizi talep etmişti” dedi.

YAKLAŞIK 40 SANİYE BOYUNCA SAÇINI BIRAKMADIĞINI SÖYLEDİ

Sanığın serumu bitmeden damar yolunu söktüğünü belirten müşteki Esma Demir, “Kamera kayıtlarında da görüleceği gibi aniden arkamdan gelip elleriyle saçıma yapıştı. Saçlarımı eline doladı ve beni yere çekmeye çalıştı.

İki polis memuru ve doktor arkadaşım araya girdiler. Sanırım elinden 30-40 saniye boyunca kurtaramadılar. Sonra araya girenlerin yardımıyla sanığın elinden kurtardılar. Görevimi yaptığım sırada beni darp eden sanıktan şikayetçiyim” dedi.

Aynı hastanede doktor olduğunu belirten tanık A.Ö., sanığın damar yolunu çıkardığı, daha sonra müşteki Esma Demir’e saldırdığını anlattı. Müşteki Esma Demir’in avukatı da söz alarak, sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını ve sanık lehine hiçbir yasa hükmünün uygulanmamasını talep etti.

SANIĞIN DA SAĞLIK ÇALIŞANI OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Sanık avukatı ise, Müge İpekçi’nin sağlık çalışanı olduğunu belirterek, “Şimdiye kadar ne bir doktora ne de başka bir kişiye karşı bir suç işlememiştir. Olay günü alınan ifadesine göre erkek arkadaşı tarafından darp edilmiştir. Rapor aldırılmak işin hastaneye götürülmüştür. Müvekkilde anksiyete bozukluğu mevcuttur. Müvekkilimin olay sırasında sinir krizleri geçirdiği belirtilmiştir” dedi.

Pişman olduğunu söyleyen sanık Müge İpekçi, beraatini istedi.

İNDİRİM UYGULANMADI

Davayı karara bağlayan mahkeme, Müge İpekçi’nin Esma Demir’e karşı basit kasten yaralama suçunu işlediğini belirterek, 1 yıl 1 ay 15 gün hapis ile cezalandırılmasına hükmetti.

Sanığın sabıkasız olduğunu dikkate alan mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Öte yandan mahkeme, sanığın tutuklulukta geçirdiği süre ve hükmolunan hapis cezasının süresini göz önüne alarak hükmen tahliyesine karar verildi.

[old_news_related_template title="Dünyaca ünlü Türk doktora mobbing iddiası: Sen provokatör müsün?" desc="Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat Işıkay, çalıştığı cihazın aylarca zincirlendiği ve kendisine mobbing uygulandığı iddiasıyla Üniversite Rektörü Pof. Dr. Arif Özaydın ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat’ı YÖK ve CİMER’e şikayet etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/03/iecrop/detay-kopya-1_16_9_1641190615.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/dunyaca-unlu-turk-doktora-mobbing-iddiasi-sen-provakator-musun-6864350/"]