Heyelan Ardeşen ilçesine bağlı Elmalık Mahallesi Yarbaşı Mevkii’nde meydana geldi. Ardeşen ile Çamlıhemşin ilçesini birbirine bağlayan karayolunun kenarında meydana gelen heyelanda tepeden kopan toprak ve kayalar karayoluna düşerek yolun ulaşıma kapanmasına neden oldu.



Ayder Yaylası olmak üzere birçok yaylaya uzanan yolun kapanması nedeniyle karayolunda ekipler tarafından temizlik çalışması başlatıldı. (İHA)

[old_news_related_template title="Karadeniz'de 'eriyen kar' tehlikesi; 2 haftada 395 heyelan oldu" desc="Karadeniz Bölgesi'nde son günlerde artışa geçen hava sıcaklıklarıyla karların erimesi sonucu yumuşayan toprakta heyelan meydana geliyor. Son 2 haftada, 7 ilde, 4 kişinin hayatını kaybettiği 395 heyelanda evler ile altyapıda hasar oluşurken, tarım arazileri de zarar gördü. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu, 'Eriyen karlar eğimle önüne ne kattıysa bozup yıkıyor. Yağmurla veya ani sıcaklıkla hızlı kar erimeleri ile çok ciddi problemlerle karşılaşılabilir, tedbirli olunmalı' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/30/iecrop/karadeniz_16_9_1648628438.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/karadenizde-eriyen-kar-tehlikesi-2-haftada-395-heyelan-oldu-7042829/"]