Trabzon Caddesi'nde 1994 yılında yapılan Kahramanmaraş İl Özel İdare binası, gerek mimari yapısı, renkleriyle kentin simgesi haline geldi.

Şehrin birçok noktasından görülmesi nedeniyle insanların merkezdeki bir adresi tarif ederken kullandıkları ilk yol olan ve Kahramanmaraşlıların 'Sarı bina' olarak adlandırdıkları binanın ünü Türkiye'yi de aştı. İnternet arama motoru Google'a 'Dünyanın en saçma binası' yazılıp, görsellerde arama yapıldığında ilk sırada çıktı. 2019 yılında binanın yıkılmasına karar verildi.

BİNANIN HURDALARI FİRMAYA AİT

Kasım ayında düzenlenen ihaleyi 6 milyon 600 bin lira teklifle kazanan müteahhit firma, binanın yıkımına başladı. Şartnameye göre 4 ayda planlanan yıkım için belediyenin kasasından tek kuruş çıkmayacak. İhaleye göre binadan çıkacak tüm çelik, demir gibi geri dönüşümü mümkün hurdalar müteahhit firmanın olacak. (DHA)

[old_news_related_template title="'Dünyanın en saçma binası'nın yıkım işi için milyonluk teklif" desc=" Kahramanmaraş'ta şehir meydan projesi kapsamında yıkılması planlanan 'dünyanın en saçma binası' olarak bilinen İl Özel İdare Binası'nın enkaz satış ve yıkım işi ihalesinde en yüksek teklif 6,6 milyon lira oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/11/iecrop/1-14_16_9_1636634271.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/dunyanin-en-sacma-binasinin-yikim-isi-icin-milyonluk-teklif-6763062/"]