Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine Osmangazi ilçesi Kayıhan Mahallesindeki bir depoya baskın düzenledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı, polis eşliğindeki baskında depo ruhsatlı işletmenin, et ve et ürünlerini saklamak için soğuk hava deposu olarak kullanıldığı tespit edildi.

Yapılan incelemede, piyasa sürülmeye hazır, paketlenmiş et ve et ürünleri bulundu. Hijyen kurallarına uyulmaksızın, sağlıksız koşullarda depolanan bazı ürünlerin ise yerlerde olduğu görüldü.

Denetimler sonucunda, belediye temizlik ekiplerince toplanan 3 ton et ve et ürünü imha edildi. Et işleme ruhsatı olmadığı belirlenen iş yerine, hijyen kurallarına uymamak ve işletme kayıt belgesi bulundurmamaktan 51 bin 200 TL cezai kesildi.

Osmangazi Belediyesi Zabıta ekiplerinin hazırladığı tutanakla, iş yerinin uygunsuz çalıştığı tespit edildiği için ruhsatının iptal edileceği belirtildi. (DHA)

[old_news_related_template title="Aralarında zincir marketler de var! Yüzlerce ürün bulundu, imha edildi" desc="Ramazan ayının gelmesi ile birlikte denetimlerini sıklaştıran zabıta ekipleri, aralarında zincir marketlerin de bulunduğu çok sayıda işyerlerinde son kullanma tarihi geçmiş ürünün satıldığını tespit etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/16/iecrop/urun31_20274424_16_9_1650129387.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/aralarinda-zincir-marketler-de-var-yuzlerce-urun-bulundu-imha-edildi-7079277/"]