Avcılar, Ambarlı Mahallesi, Öğretmenler Caddesi üzerinde gece yarısı yaşanan olay, emniyete yapılan ihbarla ortaya çıktı. Yapılan ihbarda; bir kişinin, cadde üzerinde komutlarına uymayan bir köpeğe şiddet uyguladığı belirtildi. Bunun üzerine ekipler harekete geçti.

ŞÜPHELİ YAKALANDI

Polis ekiplerince yapılan güvenlik kamera incelemelerinde; köpeğe şiddet uygulayan kişinin A.H.Ç. olduğu anlaşıldı. Şüphelinin adresini de belirleyen polis, A.H.Ç.’ye "Hayvana Eziyet" suçundan işlem yaparken, köpek de adrese çağırılan belediye ekiplerinde muhafaza altına alındı.

KÖPEĞİ ÇALMIŞ

Emniyet birimlerince yapılan incemede A.H.C.’nin komutlarına uymayan köpeğin çalıntı olduğu anlaşıldı. Emniyete götürülen şüpheli hakkında “Hırsızlık” suçundan da işlem başlatıldı.

HIRSIZLIK VE HAYVANA EZİYET

Şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından "Hırsızlık" ve "Hayvana Eziyet" suçundan adliyeye sevk edilirken, kurtarılan köpek sahibine teslim edildi.

GÖTÜNTÜLER ÇIKTI

Yaşanan olayla ilgili görüntüler de ortaya çıktı. A.H.C., cadde ortasında yatarak kendisiyle gelmek istemeyen köpeği tasmasından tutarak çekiyor. Tasmasında havaya kaldırıp yere bırakıyor. Daha sonra ise çekiştirerek yanında götürüyor.

[old_news_related_template title="Köpeği ezmek için yolunu değiştiren cani 'ehliyetsiz' çıktı" desc="Yalova'da şirket kamyonetiyle yolunu değiştirerek, yerde yatan köpeği ezdiği gerekçesiyle 2 bin 40 TL ceza uygulanan Abdulhamid Halaf (22), sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresine sevk edildi. Sürücüye ehliyetsiz araç kullanmaktan 3 bin 674 TL, çalıştığı şirkete de 'ehliyetsiz araç kullandırmak' suçundan 3 bin 674 TL ceza uygulandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/28/iecrop/halfa_16_9_1659004349.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/kopegi-ezmek-icin-yolunu-degistiren-cani-ehliyetsiz-cikti-7275031/"]