İstanbul Alibeyköy’de 14 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen olayda Emre Etyemez, trafikte tartıştığı diş hekimi Sena Koçak Genç’in aracının kaputuna çıkarak camını kırmış ve hakaret etmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede sanık Emre Etyemez hakkında, ‘basit yaralama’, ‘hakaret’, ‘tehdit’ ve ‘mala zarar verme’ suçlarından 1 yıl 5 aydan 8 yıla kadar hapis cezası istenmiş, olay esnasında Etyemez’in yanında bulunan Gülizar Etyemez ile Buse Keleş hakkında ise, ‘basit yaralama’, ‘hakaret’ ve ‘tehdit’ suçlarından 1 yıl 1’er aydan 5’er yıla kadar hapisleri istenmişti.

İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya taraflar katılmadı. Duruşmada sanık avukatı hazır bulundu.

OLAY ANLATILDI

Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, Emre Etyemez’in kendisiyle aynı istikamette seyir halindeki Sena Koçak Genç’in yanına gelerek, aracıyla kendisine makas attığı iddiasıyla sinkaflı küfürler ettiği anlatıldı.

“KOLUNDAN TUTUP DARP ETTİ”

Mütalaada, Etyemez’in, Genç’in kolunu tutarak darp ettiği ve aracının üzerine çıkarak kaportasını çökerttiği ve aracın camını kırdığı belirtildi. Olay anında Emre Etyemez’in yanında bulunan eşi Gülizar Etyemez ile baldızı Buse Keleş’in de Sena Koçak Genç’e hakaret ettikleri belirtildi.

4 YIL 9 AYA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Mütalaada, Emre Etyemez hakkında, ‘basit yaralama’ ile ‘hakaret’ suçlarından 7 ay 15 günden 3 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep edildi. ‘Mala zarar verme suçundan’ ise, etkin pişmanlık hükümleri uygulanarak, 2 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. ‘tehdit’ suçu bakımından ise yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle, bu suçtan beraatı istendi.

EŞ İLE BALDIZA 4 YIL 8 AYA KADAR HAPİS İSTENDİ

Mütalaada diğer sanıklar Buse Keleş ile Gülizar Etyemez’in ‘hakaret’ suçundan 3’er ay 15’er günden 2’şer yıl 4’er aya kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. Sanıklara atılı ‘basit yaralama’ ve ‘tehdit’ suçlarından ise yeterli delil olmadığı gerekçesiyle beraatları talep edildi.

Sanık avukatı, esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yapmak için süre talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık avukatına savunma hazırlaması için süre vererek duruşmayı erteledi.

[old_news_related_template title="Pinhan Restoran davasında sanıklara istenen cezalar belli oldu" desc="Terör örgütü FETÖ’nün gizli toplantılarının yapıldığı ve örgütün finansmanını sağladığı iddia edilen Maltepe’deki ‘Pinhan Restoran’ın yöneticileri ve çalışanlarının yargılandığı davada mütalaa açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/11/iecrop/detay-kopya-8_16_9_1641898680.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/pinhan-restoran-davasinda-saniklara-istenen-cezalar-belli-oldu-6881417/"]