Zeytinburnu’nda 13 Ocak 2017 yılında daha önce boşaltılan bina çökmüştü. Çöken binanın önünde bulunan 2 kişi hayatını kaybederken, 14 kişi ise yaralanmıştı.

Olayın ardından başlatılan soruşturma çerçevesinde site yönetim kurulu üyesi 3 kişiye dava açılmıştı. Bakırköy 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz sanıklar Ahmet S. ile İbrahim Y. hazır bulundu. Duruşmaya taraf avukatları da katıldı.

SANIK: BİZ BİNAYI BOŞALTTIK

Savunma yapan sanık İbrahim Y. “Biz görevimizi yaptık binayı boşalttık. Bina yıkıldığında biz yönetici değildik” dedi. Diğer sanık Ahmet S.’de beraatini istedi. Kararını açıklayan mahkeme, Ahmet S., Fuat Y., İbrahim Y. hakkında ‘taksirle ölüme ya da yaralanmaya neden olma’ suçundan dava açılmışsa da, atılı suçun unsurları oluşmadığından beraat etmelerine hükmetti. (İHA)

[old_news_related_template title="Girişi çöken binadan 9 vatandaş kurtarıldı" desc="Mersin'de 4 katlı bir binanın giriş bölümü yan taraftaki temel kazısı nedeniyle çöktü. Olayda can kaybı ya da yaralanma olmazken, binada bulunan 9 vatandaş itfaiye ve AFAD ekipleri tarafından tahliye edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/17/iecrop/3-5_16_9_1647522627.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/girisi-coken-binadan-9-vatandas-kurtarildi-7017139/"]