Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adıyaman Valiliği ziyareti sonrası basın açıklaması yaptı...

Koca'nın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

*Hastane yükümüzün çok azaldığını artık biliyoruz. Bir taraftan da etkili olan aşılarımızın olduğunu biliyoruz. 3 çeşit aşımız biliyorsunuz vatandaşımızın tercihine sunuluyor.

*Bu anlamda TURKOVAC aşımız da üretilmeye devam ediyor. Herhangi bir tedarik sorunun olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

*Özellikle bu dönemde vatandaşlarımızın, hele belli bir yaş üzerinde olan, ek hastalığı olan vatandaşlarımızın asla ve asla hatırlatmak dozlarını ihmal etmemeleri gerekiyor.

*Yani salgın bitiyor artık aşıya ihtiyaç kalmadı gibi düşünmemeliyiz. Aşılı olan vatandaşlarımızın özellikle akciğer enfeksiyonunun daha az olduğunu hatta akciğere inmediğini biliyoruz.

*TURKOVAC’ın da özellikle Omikron varyantına önemli oranda etkili olduğunu tekrar tekrar söylemek istiyorum. Güvenle herkesin kullanması gerektiğinin altını çiziyorum.

*Hastane yükünün çok azaldığını, 21 ilimizdeki yoğun bakımların kapatılmaya doğru gittiğini ve bu süreçte özellikle ilk pikten sonra şu an Türkiye'de hastane yükünün en az olduğunu dönemi yaşıyoruz.

* Bu, son derece önemli. Halen Avrupa'da ve bir çok ülkede vaka sayılarını ve hastane yükünü hepimiz biliyoruz. Türkiye'nin geldiği noktayı önemli buluyorum.

[old_news_related_template title="Koca'dan istifa eden hekimlerle ilgili açıklama" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, memuriyetten istifa eden hekimlerle ilgili açıklamada bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/20/iecrop/koca-dha1_16_9_1650476920.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/kocadan-istifa-eden-hekimlerle-ilgili-aciklama-7086895/"]