Denizli’deki Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde iki doktoru rehin alan saldırgan 35 yaşındaki Uğur Çalışkan toplam 8 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Denizli 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşması dün gerçekleşti. Denizli Tabip Odası’nın müdahil olarak katıldığı mahkeme sanığa kasten yaralama suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün, hürriyetinden yoksun kılma suçundan 4 yıl 2 ay, hakaret suçu nedeniyle 1 yıl 6 ay 22 gün, konut dokunulmazlığını ihlal sucundan ise 10 ay hapis cezasına hükmetti.

image small Begüm Yağmur Bakkalcı


REFAKATÇİ KARTIYLA HASTANEYE GİRMİŞTİ

Olay geçtiğimiz ay yaşanmıştı. Refakatçi kartını unuttuğunu söyleyerek diğer hasta yakınlarının kartları ile hastane içine giren Uğur Çalışkan parfüm satmak istediği hekimlerin dışarı çıkmasını istemesiyle olay çıkarmış, iki hekimi bir odaya kilitlemişti.

image small Osman Gazi Sağlam


Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Asistan Doktor Begüm Yağmur Bakkalcı ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Asistan Doktor Osman Gazi Sağlam’ı tehdit eden, odanın anahtarını alarak dışarı çıkmalarını engelleyen saldırgan daha sonra Sağlam’a saldırarak bileğinin çatlamasına neden olmuştu.