Pandemiyle birlikte pek çok alışkanlığımız değiştiği gibi telefon kullanma alışkanlığımız ve pratiğimiz de değişti. Apple, bir süre önce Face ID özelliğinde maskeli ve hatta gözlüklü de olunsa yüz tanımayı mümkün kılmaya çalışmıştı ancak bir CNN teknoloji muhabirinin de deneyimlediği gibi yeni Face ID özelliği tutarsızdı.

CNN'den Samantha Murphy Kelly, "İlk denememde güneş gözlüğü ve şapkayla gizli moddayken cihazın kilidini açmama rağmen, bu başarıyı tekrarlamakta zorlandım" dedi. Kelly deneyimini şu şekilde anlatmaya devam etti:

TUTARSIZ BİR DENEYİM SUNUYOR


"Güncellemenin erken bir sürümünü indirdim ve Face ID'yi bir dizi desenli maske, siyah K95 maskesi, sakallı maske ve hatta 'Evde Tek Başına' filminden Kevin'in yüzüyle test ettim. Face ID, ilk denemede bunların çoğuyla çalıştı, ancak genel deneyim tutarsızdı. Başarısız bir denemeden sonra sık sık şifremi yazmam istendi."

iOS 15.4 güncellemesi, iPhone'un imza özelliklerinden biri olan Face ID'nin, telefon sahibinin maskesini halka açık yerlerde çıkarmasını gerektirmeden çalışmasını sağlamayı amaçlıyor. Yeni özellik hâlâ beta aşamasında ve önümüzdeki haftalarda veya aylarda iPhone 12 ve daha yeni cihazlar için halka açılabilir.

Birçok eyalet maske zorunluluğunu kaldırmaya başlasa da Apple, iPhone kullanıcılarının yüzlerini kapatarak cihazlarının kilidini açmasına izin verecek bir güncelleme yapmaya çalışıyor. 2021'de Apple Watch, insanların maskeyi kaldırmadan kimliklerini doğrulamalarını sağlayan kısmi bir çözüm kullanmıştı.

[old_news_related_template title="Apple hissedarları Tim Cook'a savaş açıyor: Maaş ve ikramiyesi tepki çekti" desc="ABD merkezli teknoloji şirketi Apple'ı 10 yılı aşkın bir süredir yöneten Tim Cook'un 99 milyon dolarlık maaşı ve ikramiye ile birlikte yan hakları hissedarlarda rahatsızlık yarattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/17/iecrop/timcook-depophotos_16_9_1645098227.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/apple-hissedarlari-tim-cooka-savas-aciyor-maas-ve-ikramiyesi-tepki-cekti-6958480/"]

[old_news_related_template title="Apple'ın, çalışanlarını kaptırmaya hiç niyeti yok: 180 bin dolarlık bonus..." desc="Apple Inc., Meta Platforms Inc. gibi teknoloji endüstrisindeki rakiplerine çalışanlarını kaptırmamak için kesenin ağzını açtı. Bazı mühendislere olağandışı ve önemli hisse senedi ikramiyeleri verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/29/iecrop/apple-depophotos2_16_9_1640762656.png" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/applein-calisanlarini-kaptirmaya-hic-niyeti-yok-180-bin-dolarlik-bonuslar-6855471/"]

[old_news_related_template title="Apple'dan muhalif isimlere casus yazılım uyarısı: Ele geçirilebilir" desc="ABD'li teknoloji devi Apple, Tayland, Gana, Uganda ve El Salvador gibi ülkelerdeki muhalif isimlerin, devlet destekli siber saldırıya maruz kalabileceği uyarısında bulundu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/26/iecrop/iphone-casus-shutter_16_9_1637928101.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/appledan-muhalif-isimlere-casus-yazilim-uyarisi-ele-gecirilebilir-6791935/"]