Son günlerde, Twitter'ı satın almasıyla teknoloji gündeminin odağında olan Elon Musk, hakkında çıkan iddialara yanıt verdi.

Geçtiğimiz günlerde Truth Social'ın CEO'su Devin Nunes Fox Business'a verdiği bir demeçte, Donald Trump ve sosyal medya girişimi Truth Social'ın Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasından mutlu olduklarını söylemişti. Nunes, Musk'ın Twitter'ı satın almasıyla ilgili olarak "Hepimiz bunun için varız. Elon Musk'ı satın almaya teşvik ediyoruz çünkü birilerinin bu teknoloji tiranlarını ele geçirmesi gerekiyor" demişti.

Hatta Nunes Twitter'ın Musk tarafından satın alınmadan önce Trump tarafından satın alınmak istendiğini de belirtmişti.


ELON MUSK'A TRUMP DESTEĞİ


Nunes'ın bu sözleri Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının arkasında Trump'ın olduğuyla ilgili şüpheleri ortaya çıkardı.

Ancak tüm bu iddialara Musk yazdığı bir tweet ile son noktayı koydu. New York Post'un Twitter'daki "Trump sessizce Elon Musk'ı Twitter'ı satın alması için teşvik etti" tweet'i üzerine Musk sessizliğini bozdu ve şunları yazdı: "Bu yanlış. Yalnızca Truth Social'da olacağını açıkça ifade eden Trump ile doğrudan veya dolaylı olarak hiçbir iletişimim olmadı" diye cevap verdi.



Ocak 2021'de seçimle ilgili yanlış bilgiler yaydığı ve ayaklanmaları kışkırttığı için Twitter'dan kalıcı olarak yasaklanan Trump, Musk askıya alınan hesapları aktif hale getirse bile platforma geri dönme niyetinde olmadığını söylemişti.

Tesla CEO'su Twitter için planlarını henüz kesin olarak açıklamamış olsa da ifade özgürlüğü ve yasaklı kullanıcıları eski durumuna getirmek için yoğun bir şekilde konuşmalar yapıyor.

[old_news_related_template title="CNBC: Elon Musk, Twitter'ın CEO'su olacak" desc="Twitter’ı 44 milyar dolara satın alan Elon Musk’ın satış tamamlandıktan sora CEO’luk koltuğuna bizzat oturmayı planladığı iddia edildi. Musk’ın yatırımcılarla yaptığı toplantılarda Twitter’ın kârının çok düşük olduğunu ve çalışanların görevlerini gerektiği gibi yapmadığını söylediği de kaydedildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/06/iecrop/elon-musk2-reuters_16_9_1651818075.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/cnbc-elon-musk-twitterin-ceosu-olacak-7117907/"]

[old_news_related_template title="Trump'tan Twitter açıklaması: 'Çok sıkıcı bir hale geldi'" desc="Elon Musk'ın Twitter hisseleri alması, Trump taraftarlarını eski başkanın platforma dönmesiyle ilgili umutlandırsa da Trump'ın Twitter'a dönmeye pek de niyeti yok. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/25/iecrop/trump-reuters1_16_9_1650879891.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/trumptan-twitter-aciklamasi-cok-sikici-bir-hale-geldi-7096114/"]

[old_news_related_template title="Donald Trump hakkında ortalığı karıştıracak iddia" desc="Eski ABD Savunma Bakanı Mark Thomas Esper, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın iki kez Meksika’ya füze fırlatmayı önerdiğini iddia etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/06/iecrop/trump-parmak-reuters-1_16_9_1570741389_16_9_1651865593.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/donald-trump-hakkinda-ortaligi-karistiracak-iddia-2-7119662/"]