Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde üçüncü aya yaklaşılırken, Rusya Federal Uzay Ajansı Başkanı Dmitry Rogozin, Ukrayna'ya uydu üzerinden internet sağlamaya devam ettiği gerekçesiyle Elon Musk'ı tehdit etti.

Telegram üzerinden bir paylaşım yapan Rogosin, Musk'ın "Ukrayna'daki faşist güçlere askeri iletişim aracı sağladığını" öne sürdü.

Musk'ın ise Rogozin'in tehditlerine karşı imalı bir paylaşım yaptı. Musk, Twitter hesabından "Eğer gizemli koşullar altında ölürsem sizi tanımak güzeldi" yazdı.

Rogozin daha önce de Batılı ülkelerin Rusya'ya yaptırımları sürerse Uluslararası Uzay İstasyonu'nu Dünya'ya düşürmekle tehdit etmişti.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailo Fedorov, SpaceX adlı uzay firmasının sahibi olan Musk'tan Starlink adlı uydu internet sistemini Ukrayna'nın kullanımına açmasını istemiş, Musk da bu talebe olumlu yanıt vermişti.

Rogosin ayrıca Telegram üzerinden hafta sonu yaptığı bir paylaşımda da "Rusya, bir nükleer savaşta NATO ülkelerini yarım saat içinde yok edebilir. Ancak nükleer bir çatışmanın yeryüzüne etkileri nedeniyle bunu izin veremeyiz" demişti.

[old_news_related_template title="Dünyanın gözü Moskova'da: Putin'den peş peşe açıklamalar" desc="Rusya ile Ukrayna arasında 75 gündür savaş devam ederken bugün Moskova'daki Kızıl Meydan'da geniş kapsamlı bir kortej ve kutlama düzenleniyor... İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'na karşı elde edilen zaferi kutlayan Rusya Devlet Başkanı Putin Batı dünyasına yönelik çok sert açıklamalar yapmaya başladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/09/iecrop/putin-reuters_16_9_1652081676.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/dunyanin-gozu-moskovada-putinden-pes-pese-aciklamalar-7123268/"]

[old_news_related_template title="Putin, Batı'ya gözdağı verdi: Nükleer füzeler meydanlara indi" desc="Rusya için büyük tarihi öneme sahip olan Nazi Almanyası’na karşı zaferin yıldönümü öncesi düzenlenen tören provasında dakikalar içerisinde Rusya'dan New York'u vurabilecek kapasiteye sahip nükleer füzeler meydanlara indi. Uluslararası basın, Putin'in bu hamlesini 'Batı'ya gözdağı' olarak niteledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/07/iecrop/indir-70_16_9_1651933328.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/putin-batiya-gozdagi-verdi-nukleer-fuzeler-meydanlara-indi-7120973/"]

[old_news_related_template title="AB yetkilisinden 'Rusya'nın rezervleri Ukrayna'ya verilmeli' çıkışı" desc="AB dış politikadan sorumlu yetkilisi Josep Borrell 'AB Rusya'nın rezervlerine el koymalı ve Ukrayna'nın yeniden inşasında kullanmalı' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/09/iecrop/1_16_9_1652081652.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/ab-yetkilisinden-rusyanin-rezervleri-ukraynaya-verilmeli-cikisi-7123269/"]