Trabzonspor, Kopenhag’a karşı ortaya mükemmel performans ortaya koydu.

Neler oldu:

1- Abdullah Hoca, sahaya çok dengeli bir kadro sürdü. Takımını hem fiziksel hem de taktiksel olarak çok iyi hazırladı. Oyuncu değişimleri çok doğru ve yerindeydi. Oyunun bütün hâkimi Trabzonspor’du. Bordo-mavililer, futbol olarak rakibini ezdi. Kaleci Uğurcan’ın hayatının en rahat maçlarından birini oynadığını kolaylıkla söyleyebiliriz.

2- Doğru kadronun en önemli özelliği orta sahada Siopis ve Dorukhan gibi iki tane hem topu iyi kullanan hem de rakibin hızlı hücumlarını durduran, orta alandaki üstünlüğü Trabzonspor’a kazandıran iki ön liberoyla oynamasıydı. Abdülkadir ve Bardhi’nin Cornelius’a çok uzak oynaması takımı olumsuz etkiledi. Ceza alanına girememeleri birçok atağı verimsiz hale getirdi.

3- Kapanan savunmaları açmak için kanatları çok iyi kullanmak lazım. Bardhi ve sonradan oyuna giren Bakasetas, merkezden yapacakları verkaçlarla, driplinglerle hem pozisyon üretip hem de penaltı alabilirdi. Maalesef bunlar da olmayınca Trabzonspor net fırsatlar üretemedi.

4- Aynı şeyleri yapıp farklı sonuçları beklemek aptallıktır. Dün akşam da Trabzonspor sadece kanatları kullanarak sonuca gidemeyeceğini sürekli aynı şeyi denediğini gördük. Elenmenin en büyük nedeni kapalı defansa karşı B ve C planı olmayışıydı. Sadece kanatlar yetmez.