Beşiktaş, sahasında çok tempolu ve iyi oynadığı müsabakada istediği sonucu alamadı. Nedenlerine bakacak olursak:

1- Beşiktaş’ın en başarılı ve kuvvetli bölgeleri kanatları. Sağdan Rosier ve Muleka, soldan Masuaku ve N’Koudou sürekli getirdikleri toplarla santrfor Weghorst’u toplu buluşturup sonuca gidiyorlardı. Düşünün ki Beşiktaş’ın santrforuna ilk yarı boyunca üç defa top geldi. Bu takım nasıl gol atacak? Nasıl topu ceza sahasına taşıyacak? N’Koudou’nun yaptığı ortalarda top Weghorst ve Muleka ile buluşmayınca maalesef Beşiktaş istediği pozisyonları yaratamadı golle de buluşamadı.

2- Beşiktaş’ın orta saha kurgusu üç tane aynı özellikte oyunculardan kuruldu. Bu üç oyuncunun Weghorst ile hiçbir bağlantıları yok. Savunma ile kaleci arasına sürpriz derin koşuları yok. Merkezden Weghorst ile hiçbir verkaç denemeleri yok. Orta saha Weghorst’a çok uzak oynuyor. Öyle olunca da kanatlar çalışmayınca B planı olarak Beşiktaş’ın merkezden yapması gereken tüm atakları başlamadan bitmiş oldu.

3- Beşiktaş, oyuna tempolu başladığı zaman taraftarın da coşkusuyla çok hızlı ve tempolu oynuyor. Çok iyi gözükmese bile girmiş olduğu az da olan pozisyonları gole çeviremeyince kontra yedi. Orta sahada rakibin yaptığı hızlı hücumları durduramadı. Sadece Fernandes’in orta sahadaki mücadelesi yeterli olmadı. Berkay ile Salih’in ataklardan sonra futbolun gizli silahı hem ofanstan hem defanstan dönen topları kazanamayışı orta saha üstünlüğünü rakibine vermesi maçın sonucunu da Başakşehir’in istediği şekilde devam etmesini sağladı. Ve maç, Başakşehir’in galibiyetiyle sonuçlandı.