Ağustos 2016... Aydın’da adliye girişinde üzerinde F serisi 10 adet 1 dolar bulunan yurttaş gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şubesi’nde sorgulandı, “Parayı az önce bankadan çektim. İnanmıyorsanız, kamera kayıtlarına bakın” dedi. Kameraya baktılar, doğruydu yurttaşı serbest bıraktılar.

Aralık 2017... Gaziantep’te Fetö’den tutuklananların duruşması vardı. Sanıklardan tutuksuz yargılanan biri, “El çantam çalınmıştı. Polise gidip bildirdim. Çantam bulunmuş, polis kontrol ederken cüzdanımdan 1 dolar çıkmış. Evimde, aracımda arama yaptılar. Bir şey çıkmadı. Evlendiğimde 45 tane 1 dolar takılmıştı. Birini hatıra olarak saklamıştım. O 1 dolar, işte bu 1 dolar” dedi.

Fetö’nün kimlik kartıydı 1 dolarlar...

Mesela Muş ve Kocaeli’nde darbecilerden F, C ve J serilerinden 1 dolar çıkmıştı. Yapılan incelemede Fetö’nün okuyup üflediği F serilerinin örgütün üst düzey üyelerine verildiği anlaşıldı. Ve aslında bunlar kimlik numarasıydı! F serisinden 1 doların seri numaraları ve kimlere verildiğini gösteren liste Pennsylvania’da gizli kasada tutuluyordu.

Yıllar süren araştırmalar, alınan binlerce ifadenin ardından 1 dolar işinin sırrı çözülmüştü. Fetö’nün üst düzey isimleri düzenli olarak ABD’ye gidip Gülen’le görüşüyor, o da onlara okunmuş 50’şer, 100’er dolar veriyordu. Bu kişiler o paraları 1’er dolar halinde bozdurup Türkiye’de diğer elemanlara kimlik kartı şeklinde dağıtıyordu. Böylece birbirlerini tanıyorlardı.

Kimilerine göre mücadelenin dozu düşürüldüğü için Fetö karanlıklarda, türlü çeşitli başka yöntemler kullanarak hala faaliyetteydi ve belki de hala başka serilerden 1 dolarlık banknotları kimlik olarak kullanıyordu.

İstanbul merkezli dört şehirde yapılan Fetö’nün finansman yapılanmasına yönelik son operasyon, artık 1 dolar kullanmadığını ortaya çıkardı!

Peki Pennsylvania’daki elebaşı, örgütün üst düzey yöneticilerine Türkiye’deki Fetöcülere kimlik gibi dağıtılsın diye ne veriyor öyleyse?

Büyük olasılık, yine dolar veriyor!

Fakat son operasyonun detaylarını aktaran Anadolu Ajansı’nın haberine göre yeni yöntem şöyle işliyormuş...

FETÖ/PDY üyeleri para toplamak için şifreledikleri ‘5 liraları’ kullanıyorlarmış! Beşlik banknotların fotoğrafı bir merkezden, para verecek adreslere önceden gönderiliyor; parayı toplama işini alan örgüt üyesi adrese gidip ‘şifreli 5 liranın’ aslını gösteriyormuş. Adresteki kişi ise gönderilen fotoğrafla gelen kişinin gösterdiği beşliği karşılaştırıp, parayı teslim ediyormuş. İşin ilginci bütün bu süreçte parayı ödeyenle, parayı alan tek kelime konuşmuyor, sadece birbirlerine beşlik gösteriyormuş...

Valla onu bunu bilmem. Memleketteki yüzde 200’lük enflasyon şeytani örgütlere bile yöntem değiştirtiyor!

Pennsylvania’daki zat yeni ziyaretçilere 100 dolar verip 1’er dolar halinde üyelere dağıtın dese 100 örgüt üyesi eder. Polisin operasyonundan anlaşılıyor ki kurnaz örgüt lideri yine 100 dolar verip tembihliyor adamlarına: Aman ha 5’er lira olarak dağıtın.

Hain teröristlerin oyununa bak sen!

100 dolar 19 liradan 1900 lira. Böl beşe, 380 tane 5 liralık banknot... Etti mi sana 380 yeni örgüt üyesi!

Düşman, zarar vermek için her yöntemi dener, su uyur düşman uyumaz diye boşuna söylenmemiş... Ekonomiyi yönetenlerin uyuduğu memlekette onlar uyumuyor arkadaş! İflahımızı kesen enflasyonu kendi emellerine alet edip, mürit sayılarını artırmaya çalışıyorlar.