Eskişehir'in Alpu ilçesi Taştepe mevkisinde bugün saat 12.30'da tarla gözetleme kulesi tarafından orman yangını olduğu tespit edildi.

Karaçam ve bodur ardıç ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda henüz çıkış nedeni bilinmeyen yangın kısa sürede büyüdü.

Yangına itfaiye ekipleri 5 arazöz ve 2 su tankeri ile karadan müdahalede bulunurken havadan da 4 helikopter ve 1 uçakla söndürme çalışmalarına başlandı.

Yangına müdahale için Bilecik, Sakarya, Kütahya ve Afyonkarahisar'dan da destek istendiği öğrenildi.

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Alpu ilçesine bağlı Beyazaltın Mahallesindeki ormanda çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Helikopter ve uçakla havadan yapılan çalışmalar ise havanın kararmasıyla birlikte sona erdi.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra söndürme çalışmalarına Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve çevre ilçelerin itfaiye ekipleri de destek veriyor. Seyrek konumlanan karaçam ve bodur ardıç ağaçların bulunduğu ormanda, yangın ulaşımı güç olan yamaçlarda sürüyor.