CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’deki makam odasında mazbatasını aldı. Çankaya İlçe Seçim Kurulu imzalı mazbatada "Başkanlığımızca 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultay organ seçimlerinde Sayı Özgür Özel Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığını 812 oy ile seçilmiştir" ifadesi yer aldı.

Özel'e mazbatasını CHP Malatya Milletvekili  Veli Ağbaba ve CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır takdim etti. Başarır, takdim esnasında "Partimize, ülkemize, 85 milyona hayırlı olsun. Hayırlı olacağını da biliyorum" dedi.

Ardından sözü alan Özel, CHP'nin önceki dönem tüm genel başkanlarına ait fotoğrafların odasında bulunduğunu, Kılıçdaroğlu'nun da fotoğrafına odasında yer vereceğini bildirdi.

Özel, Meclis'in önemine işaret ederek "Grup başkanvekilliği ve grup başkanlığından gelen bir genel başkan olarak parlamentoya güç kazandırmaya, parlamentonun saygınlığına kavuşması için ana muhalefet olarak üzerimize ne düşüyorsa onu yapmaya gayret edeceğiz" dedi.

SANSÜR KARARINA İLK YORUM 

AYM'nin sansür yasasına ilişkin kararını da değerlendiren Özel "Türkiye'de bundan sonra gazeteciler ve muhalefet için işlerin daha zor olacağınız gösteren bir aşama. Ama buna yeltenmemelerini, bu karardan cesaret almamalarını, gazetecilerin özgürlüklerine dokunmaya kalkmamalarını tavsiye ederiz. Madem bir sansür yasasını sahiplendiler biz de özgürlükleri sahiplenirken bundan öncekine göre çok daha dirençli olacağız" yorumunda bulundu.

Özel, cumartesi yapılacak Parti Meclisi'nde de sansür yasasına ilişkin özel bir gündem maddesi konulacağını duyurdu. Ardından Özel ve partililer mazbata ile fotoğraf çektirdi.