Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında bugün öğle saatlerinde aniden ortaya çıkan dev hortum korku ve heyecan yaşanmasına neden oldu. Turistik Gümbet Mahallesi’ne yaklaşık 2 mil uzaklıkta Datça açıklarından Bodrum’a doğru gelen 1 kilometre uzunluğundaki 300 metre genişliğindeki dev hortum görenleri şok etti.

DEV HORTUM ARABALARI UÇURACAK GÜÇTEYDİ

61 yaşındaki uçak mühendisi Cenk Sezgin yaptığı açıklamada “Balkonda otururken dev hortumun Datça tarafından ilçeye doğru geldiğini gördük, heyecanlandık. Geçmişte kaptanlık ve su sporları yaptığım için biliyorum hortumun merkezindeki kuvvet yaklaşık 150 kilometre hızdaydı, yaklaşık 10 dakika  devam ettikten sonra Turgutreis  tarafında kayboldu, karaya çıksaydı arabaları uçuracak güçteydi, bir felaketin eşiğinden dönüldü, şanslıydık” diye konuştu.



HORTUMUN ARDINDAN DOLU SAĞANAĞI BAŞLADI

Hortumun ardından aniden başlayan dolu yağışı ilçede bazı evleri camlarını çatlattı. Ceviz büyüklüğünde ve yaklaşık 14 dakika süren dolu yağışı sırasında sokaklarda olanlar sığınacak yer aradı. 30 yaşındaki Melis Girgin “Bodrum açıklarında önce hortumu gördük ardından hava birden değişti, büyük dolu parçaları düşmeye başladı, her yer bembeyaz oldu” diye konuştu. Dev hortum ve dolu yağışı SÖZCÜ kameralarına yansıdı.