Diyetisyen, doktor Ender Saraç’ın, Eczacılık Fuarı Farmavizyon Fuarı kapsamında verdiği seminer yoğun ilgi gördü.

Sağlıklı yaşamanın sırlarını dinleyicilere aktaran Ender Saraç, “Antibiyotik kullanımı uzun vadede bağışıklık sistemini bozar. Grip aşısı yaptırmak da kişinin daha fazla hasta olmasına neden olur” dedi.

CNR Expo Fuarcılık ve Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği (TEKB) iş birliğinde düzenlenen Eczacılık Fuarı Farmavizyon kapsamında düzenlenen etkinlikler yoğun ilgi gördü. 27 Ekim tarihinde sona eren CNR EXPO İstanbul’da fuar toplum ve sağlık konularındaki panel, seminerler ve oturumlara ev sahipliği yaptı.

"Antibiyotik kullanmayın, grip aşısı yaptırmayın"

Farmavizyon Fuarı’na katılan diyetisyen, doktor Ender Saraç, sağlıklı ve uzun yaşamanın sırları ile ilgili bir seminer verdi. Ender Saraç, antibiyotik kullanımı ve grip aşısı ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. İnsanların hasta olur olmaz antibiyotik kullanımına yönelmesinin yanlış olduğuna dikkati çeken Saraç, “Antibiyotik kullanımı uzun vadeli bir çözüm değildir. Hayati bir durum söz konusu değilse antibiyotik tercih edilmemelidir. Bağışıklık sistemine zarar verir. Grip aşısı da bilinenin aksine insanı daha fazla hasta eder” diye konuştu.

"En iyi aktar eczacıdır"

Ender Saraç, özellikle ticari amaç güden “aktarlar”ın son günlerde çok yaygınlaştığını da belirterek, şöyle konuştu: “En iyi aktarcı eczacıdan olur. Eczacılar, bitkilere baharatlara sahip çıkmalı. Bu konuya ısınmalı.”