Beş ay önce “koalisyon” diyen halk bu sefer “tek parti” dedi. Halkın bir dediği bir dediğini tutmuyor. Böyle kararsız halka böyle İktidar gayet cuk oturuyor.
Gazı alan İktidarın neferleri de kendilerinden geçmişler, televizyon kanallarında plan, program anlatıyorlar. Evlilik programlarından zevkli... Neler söylüyorlar neler! Şöyle yapacağız, bu hataları tekrarlamayacağız.
Şahsen, bunlara inanıp ciddiye alanlar olduğunu düşünüp ufaktan zevk almaya bile başladım. Hâlbuki aynı filmin devamını seyrediyoruz, millet yeni vizyona girdi sanıyor.

ARANAN CEVABA ULAŞILAMIYOR


Adamlar oturmuş ciddi ciddi anlatıyorlar. Türkiye’yi yükseltecek stratejiler, politikalar ve bunların uygulanması alanlarında yapacakları çok iş olduğunu, ülkede büyümenin coşacağını, cazibe merkezi olacağımızı, ülkeye paranın yağacağını, ihracatın patlayacağını, enflasyon canavarını nasıl boğacağımızı... Hepsinde zafer kazanmış general edası...Neden 13 yıldır yapmadınız? Tısss... Nasıl yapacaksınız? Tısss... Ya taşeronlar? “Bir kısmı için tamam ama hepsi için söz vermedik!” Devamında da; “Arkadaşlar çalışıyorlar, açıklama yapacağız.” Kısaca aranan cevaba ulaşılamıyor.

ÇEKİRGE BU SEFER ÇAKILIR


Hani Saab marka yerli oto üretecektik? Hani yerli Alman uçağı üretecektik? Tartışmalarda esamesi okunmuyor, ona üzülüyorum.
Benim keyif aldığım kısım neresi diye sorarsanız 2023 hedefleri diyeceğim. Seyretmekten hiç sıkılmıyorum. Yalan söylerken sergiledikleri rahat davranışlar, belgesel gibi... Soruyu soranların aldıkları cevaplardan ikna olduklarını gösteren mimikler ise psikoloji bölümünün tez konusu...
Sanırsın ki Türkiye mevcut sıkıntılara başka parti döneminde girmiş de bu arkadaşlar kurtarmaya gelmiş. Utanmasalar; “enkaz devraldık!” diyecekler.

ÇARELER ÇARESİZ


Ne yapacaklarmış? Kredi kartı taksit sayısı artacakmış. Konutta vergi indirimi gelecekmiş. Şuydu, buydu derken kısaca ekonomiyi ısıtacaklarmış... Ne demek bu? Harcamaları artıracaklar.
İyi de ülkenin harcayacak tasarrufu yok. Borçluluk kritik sınırda... Dışarıdan ucuz mal ve para getirerek tüketme işi de nihayete erdi. Bu saatten sonra çalışır mı bu plan? Güzelce anlatırsan yüzde 49 inanır ama ekonominin üzerinde sırıtır. İşe yaramaz!
Neden işe yaramaz? Bahane hazır; “Başkanlık sistemi yok!” Hadi o zaman başkanlık sistemine geçilsin. Geçilsin anasını satayım!