FOTO: SOZCU‘SAĞLIK ALANINA’ OKUL
AKP’li başkanın şu anda 2’si Gölbaşı olmak üzere 4 tane Sağlık Meslek Lisesi bulunuyor. 5. Okul inşaatı ise Örencik bölgesinde devam ediyor. Ana Okulu, Kreş, İlkokul, Ortaokul, Lise bölümlerinin olacağı kampüsün yeri ise ‘sağlık alanı’... Okul inşaatı da sağlık projesi olarak başlatıldı.
FOTO: SOZCUCHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a Gölbaşı’nda yaşanan skandalları sordu. Gök, verdiği soru önergesinde, “Gölbaşı AKP İlçe Başkanının kamu görevlilerini tehdit ettiği ve baskı uyguladığı iddiaları doğru mudur?” diye sordu. İnşaatı devam eden arsanın ‘sağlık alanı‘ olmasını hatırlatan Gök, “Okul inşaatına kim ya da kimler, hangi mevzuat uyarınca izin vermiştir? İzin almadan sağlık alanı olarak belirlenmiş olan arsaya okul yapılmasının gerekçesi nedir?” sorularına cevap istendi.
FOTO: SOZCU“BASKI YAPMADIM, DAVET ETTİM''
AKP’li Osman Karaaslan (34), iddialarla ilgili SÖZCÜ’ye konuştu. Kendi okulunun mezuniyet törenine tüm okul müdürlerini davet ettiğini söyleyen Karaaslan, ‘velileri yönlendirin’ iddiasına “Yok canım, öyle bir şey olur mu? Baskı yok. Sürekli görüşüyoruz müdürlerle. Okul olarak mezuniyet töreni yaptık, okul müdürlerini davet ettik. Onu diyorlarsa bilemem” dedi. İnşaatı devam eden okulu sağlık alanına yaptıklarını doğrulayan Karaaslan, bunun yönetmeliğe uygun olduğunu iddia etti. Hakkında TBMM’ye soru önergesi verilmesini de eleştiren AKP’li başkan, “Bu önergeyi kim cevaplayacak? Ne çıkar bundan?” diye sordu.
FOTO: SOZCU
FOTO: SOZCU