Kozyatağı Hilton’un içinde açılan Al SharQ, Beyrut mutfağının tüm yerel lezzetlerine ev sahipliği yapıyor. Türk mutfağına benzeyen tadıyla kısa zamanda lezzet tutkunlarını kendisine çeken mekanda Fellah Köftesi, Lübnan Kısırı, Mutabbal, Falafel ve Pancarlı Humus öne çıkan lezzetler arasında... al-sharq-ic Anadolu yakasının huzurlu ortamında, mezeleri, çıtır lahmacunları, Vişneli köftesi, şiş kebapları ve Karamelli muhallebisiyle her damak tadına cevap veriyor. İstanbullular Beyrut mutfağının farklı lezzetlerini bulabiliyor. Gelen misafirler ise mutlaka mutfağa geçip Al SharQ’ın executive şefi Rıza Baylan’dan Pancarlı humusun tarifini istiyorlar. DOĞAL ANTİDEPRESAN HUMUS Humusun çok besleyici ve doğal antidepresan özelliğine sahip olduğunu belirten Baylan, humusun beyaz haşlanmış nohuttan daha iyi olduğunu açıkladı. Protein açısından oldukça zengin olan humus, serotonin salgılanmasını hızlandırarak kişinin kendini mutlu hissetmesini sağlıyor. Bunun nedeni ise içindeki sağlıklı besinler. Paprika ve zeytinyağı mutluluk hormonunu sağlayan bir aminoasidi içermekte. Nohuttaki lifler ise limon suyu, sarımsak, zeytinyağı, tahin ve kimyonla birleşerek toksinlerin atılmasını kolaylaştırıyor. sef-baylan [old_news_related_template title="Fellah köftesi nasıl yapılır? İşte pratik fellah köftesi tarifi..." desc="Adana ve Hatay mutfaklarının leziz yemeklerinden fellah köftesi tarifi haberimizde. Bulgur ile yapılabilecek en güzel yemeklerden olan fellah köftesi özellikle kış aylarında tercih edilir. Peki fellah köftesi nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve tarifi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/fellah-koftesi-tarifi-nasil-yapilir_16_9_1521014404.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/fellah-koftesi-nasil-yapilir-iste-pratik-fellah-koftesi-tarifi/"]