Kızaran, fırınlanan sebzelerin yanında lokum gibi etler ve enfes bir beşamel sos nasıl güzel gider değil mi? Adını bile söylendiğinde ağızları sulandırmaya yetecek olan Macar Kebabı sevdikleriniz için şahane bir sofra hazırlamanı için en ideal tarif. Peki, Macar kebabı güveçte nasıl yapılır? İşte malzeme listesi ve ayrıntılı tarifi.. Macar kebabı malzemeleri 500 gr dana kuşbaşı 1 bardak bezelye 1 bardak patates 4 adet tane karabiber 1 kaşık haşlanmış mısır 1 tane patlıcan 1 kaşık zeytinyağı 100 gr kaşar peyniri Karabiber Tuz Sarımsak 1 tane domates Beşamel sosun malzemeleri; 2 kaşık tereyağı 2 kaşık un 1,5 bardak süt Tuz Karabiber 1 tutam muskat cevizi rendesi Macar Kebabı yapılışı Öncelikle patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve minik küpler halinde doğrayın. Patatesleri de aynı şekilde küp küp doğrayın. Tüm bu sebzeleri kızartın. Fırını 175 derece fansız programda ısıtın. Fırın tepsinize sarımsak, bezelye ve mısırları koyun. Üzerine patlıcanları ve patatesleri de ekleyip tane karabiberleri sebzelerin üzerine serpip karıştırın. Üzerine tuzunu da attıktan sonra alüminyum folyo ile örtün. 10 dakika sonra folyoyu kaldırın ve pişirmeye devam edin. Bu arada yanmaz tavada etleri az yağ ile kavurun. Ocaktan almaya yakın baharatlarını atın ve 2-3 dakika sonra ateşten alın. Etler hazırlandıktan sonra beşamel sosunu hazırlayın. Tereyağını bir sos tavasında eritin ve unu hafifçe kavurun. Üzerine sütü yavaşça çırparak ilave edin. Tuz, karabiber ve muskatla baharatlandırın ve çırpma teliyle karıştırarak pişirin. Fırındaki sebzelerin üzerine kaşar peyniri serpin. Etlerin üzerine domates püresi ekledikten sonra fırına ekleyin. Son olarak beşamel sosu çırpın ve tüm yemeğin üzerini kaplayın. Üzeri kızarana kadar fırınlayın. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Patlıcan kebabı tarifi: Patlıcan kebabı nasıl yapılır?" desc="Kebap ve patlıcan severler için nefis bir tarif: Patlıcan kebabı! Misafirlerinize hazırlayabileceğiniz harika bir alternatif olan patlıcan kebabı tarifini haberimizde derledik." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/04/iecrop/patlican-kebabi-shutterstock_16_9_1575483116.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/patlican-kebabi-tarifi-patlican-kebabi-nasil-yapilir/"] [old_news_related_template title="Orman kebabı tarifi... Fırında orman kebabı nasıl yapılır?" desc="Sebzeler ile etin en güzel buluşma noktası olan orman kebabı herkes tarafından çok beğenilen bir yemektir. Tüm sebzelerin kızartılarak yapıldığı orman kebabı çok yağ çektiği ve ağır olduğu gerekçesi ile bazen tercih edilmeyebilir. İşte bu nedenle size fırında orman kebabı tarifi hazırladık. Orman kebabı için malzeme listesi ve ayrıntılı yapılışı için buyurun…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/09/iecrop/orman-kebabi_16_9_1575886796.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/orman-kebabi-tarifi-firinda-orman-kebabi-nasil-yapilir-szcu9/"] [old_news_related_template title="Çökertme kebabı nasıl yapılır? İşte çökertme kebabı tarifi..." desc="Patates, et, yoğurt… Tüm bunlardan asla vazgeçmeyen biri iseniz Çökertme kebabı tam size göre bir tarif. Fotoğrafınız görmeniz bile ağzınızın sulanmasına neden olabilecek kadar güzel olan Çökertme kebabı, korkulduğu kadar zahmetli bir tarif de değil. İşte Çökertme kebabı malzemeleri ve ayrıntılı tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/18/iecrop/shutterstock_1188599263_16_9_1571399061.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/cokertme-kebabi-nasil-yapilir-iste-cokertme-kebabi-tarifi-szcu9/"]