Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Sade simit nasıl yapılır? İşte kahvaltı ve beş çaylarının vazgeçilmezi sade simit tarifi…
Sade simit nasıl yapılır? İşte kahvaltı ve beş çaylarının vazgeçilmezi sade simit tarifi…
Özellikle kahvaltı ve beş çaylarının vazgeçilmezi olan sade simit nasıl yapılır? Sokak simidi, kandil simidi, pekmezli simit... ve daha pek çok simit türü sofralarımızın vazgeçilmezidir. Peki evde çıtır çıtır gevrek sade simit nasıl yapılır? Kahvaltı ve beş çaylarının vazgeçilmezi sade simit yapımı ve püf noktaları...
Gurme 7 Şubat 2018 - 15:53

Evde sade simit nasıl yapılır? sorusu özellikle ev hanımlarının merak ettiği tariflerin başında geliyor. Çıtır çıtır gevrek bir simit nasıl yapılır? öğrenmek istiyorsanız sizi de haberimizi okumaya davet ediyoruz. İşte kolayca hazırlayabileceğiniz sade simit tarifi…

SİMİT TARİFİ

1 su bardağı ılık süt,
1 su bardağı ılık su,
1 çay bardağı sıvı yağı,
3 yemek kaşığı sirke,
1 paket insant maya (10 gr),
1 yemek kaşığı toz şeker,
1 tepeleme tatlı kaşığı tuz,
5,5 su bardağı un.

Üzeri İçin:

1 çay bardağı su,
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi,
Susam.

Simit Yapılışı

Bir kaba ılık sütü, ılık suyu, mayayı ve toz şekeri koyup iyice çırpalım.

Üzerine sıvı yağı, sirkeyi ve tuzu ilave edip çırpalım.

Sonra azar azar unu ilave edip hafif ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.

Hamurun üzerini streç ile kapatıp 30-40 dakika mayalandıralım.

Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.

Mandalina büyüklüğündeki bezeyi ikiye bölüp resimdeki gibi uzun yuvarlak şekil verelim.

Daha sonra resimdeki gibi iki ucunu birleştirip birbirine dolayalım.

Son olarak uç kısımlarını birleştirip simit şekli verelim.

Bir kaba suyu ve pekmezi koyup iyice karıştıralım.

Hazırladığımız simitleri önce pekmezli suya sonrada susama bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.

Simitleri tepside 20 dakika daha mayalandıralım.

Önceden ısıtılmış 190° fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirelim.

Toplam 12 adet dışı çıtır içi Yumuşacık Simidimiz oldu.

Bu harika Yumuşacık Simit Tarifi için Hasret Temel Kılıç'a teşekkür ederiz.