Olay, Kartal Dragos sahilde gece saat 03.00 sıralarında meydana geldi.  Edinilen bilgilere göre; Sancaktepe'den Dragos sahile gelen 3 arkadaştan ikisi serinlemek için denize girdi. Bir süre sonra iyi yüzme bilmediği belirtilen 17 yaşındaki Murat Kama da denize girdi. Kama bir anda suyun içerisinde çırpınmaya başladı. Bunu gören arkadaşları genci kurtarmaya çalışsa da başarılı olamadılar. Çırpınan genç denizde kayboldu. İhbar üzerine olay yerine Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik Ekipleri geldi. Burada inceleme yapan ekipler arama kurtarma çalışması başlattı.

CESEDİ 4 BUÇUK SAATTE BULUNDU


Geniş bir alanda arama kurtarma çalışması yapan ekipler boğulan gencin cesedine yaklaşık 4,5 saatte ulaştı. Sahil güvenliğe bağlı dalgıçlar tarafından bulunan ceset sahile çıkartıldı.

FOTO:DHA - Murat'tan geriye bu fotoğrafları kaldı. FOTO:DHA - Murat'tan geriye bu fotoğrafları kaldı.

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ


Murat Kama'nın olay yerine gelen yakınları cesedini görünce gözyaşlarını tutamadılar. Boğulan gencin annesi ise sinir krizi geçirdi. Sağlık ekipleri tarafından müdahale edilen anne güçlükle sakinleştirildi. Murat Kama'nın cesedi, olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılan ilk çalışmanın ardından cenaze aracıyla Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

ARKADAŞI DEHŞET DOLU ANLARI ANLATTI


Murat Kama'nın arkadaşı Bilal Morkoç, “Biz iki arkadaş gelecektik, o da ısrar etti.  Yüzme bildiğini söyleyerek denize girdi. Suda ters düz dönmeye başladı. Önce şaka yapıyor zannettik. Sonra kurtarmak için suya atladım. Ancak kurtaramadım. Beni de can havliyle boğuyordu. Çevreden yardım istedim. Stepne attılar. Arkadaşların attığı stepneyi alıp döndüğümde benden 3 metre uzaklaştı. Yanına gittiğimde ağzından köpük gelmeye başlamıştı. Çıkartmak için çabaladım ancak artık mecalim kalmadı, çıkartamadım" diyerek olayı anlattı.açtı ve eski sistem devam etti” diye konuştu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. (Ramazan Eğri/DHA)